Platy chirurgov

Podľa čoho majú platy chirurgovia? Je to podla počtu operácii v mesiaci a podla toho majú aj plat? Alebo majú plat fixný a nezáleži na tom, koľko operácii za mesiac vykonali? Alebo ako je to? Myslím štátnu nemocnicu.

Fixny plat + priplatky (aspon teda u nas).

Platy v statnom sektore su podla platovych tried, podla poctu odpracovanych rokov, podla kvalifikacie, mas zakladny plat a k nemu priplatok za sluzby - nocne, vikendove a sviatky, ale v skolstve a zdravotnictve je to ubohe, su to nezaplatene zamestnania.

Zdravotnik, dakujem za odpoved, takze ak vykona chirurg za mesiac napr 50 operacii alebo 10, tak ma ten isty plat? Ci je to aj podla narocnosti operacie? Teda za narocnu operaciu dostane viacej na vyplatnej paske?

Ak odoperuje 0 alebo aj 50 operacii, plat je ten isty. A aj ked robi najtazsie operacie, plat je ten isty. Neexistuje ziadna diferencovanost podla vykonu a schopnosti.

Aha no potom nie je nic moc. Dam taky priklad - napr. operacia nosnej prepazky je dost narocna a ak by operoval cely mesiac iba prepazky som myslela, ze bude mat vyssi plat ako keby odstanoval cely mesiac znamienka.

Nie je to nahodou tak, ze maju fixny plat, cize nezalezi na tom kolko operacii v mesiaci vykonaju, ale za kazdu operaciu je priplatok k fixnemu platu?

No Stela, u nas v nasej nemocnici ak ide pacient na operaciu a vybere si lekara operatera, ze vraj plati za operaciu a tie peniaze idu do nemocnicnej kasy, ale ci toto je pravda, to vie len pan boh a to sme v statnej nemocnici.

Ja som ale nemyslela priplatok k ich platu od pacienta, ale od poistovne alebo ako to presnejsie napisat neviem. Ja si myslim, ale neviem ci je to tak, ze maju normalny plat od statu podla specializacie a za kazdu operaciu este plus k vyplate od poistovne. Takze ak ma od statu napr 1000 eur mesacne fixny plat, tak ten plat ma isty kazdy mesiac no a o kazdu dalsiu operaciu maju este vyssi plat. Je to tak?

Ziaden priplatok od poistovne neexistuje. Pocet operacii plat neovplyvnuje nijako. Flakac ma taky isty plat ako spickovy chirurg. Ak je priblizne rovnako stary a ma odpracovane podobne rokov.

Aha, tak preto mne uz nechcel chirurg operovat nosnu prepazku, ktoru mi uz raz robil, pretoze ci by mi ju zoperoval, alebo nie, tak by mal plat rovnaky. Ale uz sa mu asi nechcelo povedal si, ze to ma aj tak jedno a ja si vymyslam, lebo mi nic nenasiel.

Nie wendy, ak operaciu lekar odmietol, zrejme vie, preco. A to nemyslim prave na jeho pohodlnost. Mozno potrebujes skor psychologa alebo psychiatra a nie plastickeho chirurga.

Nie ja psychologa nepotrebujem, ja mam nos ocividne do strany a to mi uz nechcel opravit, lebo si to neplatim uz zo svojho a ak by ma aj operoval, tak mu to plat podla tychto odpovedi nezvysi. Tak naco. Ale aj kamaratka na mna pozerala povedala, ze ho mam nakrivo a na fotke je to vidno najviac, iba on sa uz robil, ze to nevidi. Co uz.