Ahojte, chcela by som sa spýtať, ktoré sú to tie plodné dni? Ja absolútne netuším, ďakujem.
Prosim pomozte mi pochopit, co to vlastne je, kedy to je.
Ak dostanes menstruaciu napr. 10.01. a trva ti 3-4 dni takze ukonci sa ti 14.01., tak na 22. - 23.01. mala by si mat ovulaciu, ktora trva 24. hodin a vtedy mozes otehotniet napr. a na 24. den si vlastne neplodna az do nasledujucej menstruacie. Ale presne by to malo byt vtedy, ak mas menstruacny cyklus presne na den, napr. 28 dnovy cyklus, vtedy aj ovulacia by mala byt v strede cyklu na ten 13. - 14. den, ale ak sa branis otehotneniu, odporucam ti pouzivat ochranu aspon v tychto rizikovych ovulacnych dnoch, lebo nikdy nic nie je presne, vsetko ovplyvnuje stres, choroba, radost, smutok a aj alkohol napr. Neviem sice, kolko mas rokov, ale prajem ti, aby si na tento system prisla, ja ho ovladam a je to vyborne a aj to funguje a nase deti su planovane, ahoj.
Plodné dni sú počas ovulácie. Tá nastáva približne v polovici cyklu (vrátane menzesu) a trvá cca. 24 hodín. Pri 28 dňovom cykle je to na 14. deň od začatia menštruácie. Ale nie každý má pravidelnú menštruáciu a ani ovulácia nemôže byť presná. Čítala som, že niektoré ženy majú ovuláciu aj počas menzesu alebo tesne po ňom. Treba si sledovať bazálnu teplotu (vo vagíne). Ak ti stúpne, tak ovuluješ, čiže si plodná a nemala by si mať nechránený pohlavný styk, ak nechceš dieťa, ale je dosť čudné, že o takejto veci nemáš ani poňatia. Buď si este príliš mladá, alebo si v škole nedávala veľký pozor.