Pre nespokojnosť so zdravotnou starostlivosťou sa možno obrátiť na ÚDZS

Každý pacient, ktorý sa domnieva, že mu nebola správne poskytnutá zdravotná starostlivosť, teda ak si myslí, že lekár nepostupoval správne, má výhrady k liečbe, stanoveniu diagnózy, pretrvávajú u neho zdravotné ťažkosti a podobne, má právo obrátiť sa na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/9051-pre-nespokojnost-so-zdravotnou-starostlivostou-sa-mozno-obratit-na-udzs

Môj otec ležal 3 týždne na internom oddelení s nejasnou diagnózou, že vysoký zápal v krvi, nevedia zistiť od čoho. Neviem, čo robili 3 týždne, stav sa mu zhoršoval, stále menili antibiotiká, a vraj robia rozbory. Po tých 3 týždňoch sa dostal s obojstranným silným zápalom plúc na ARO, kde po dvoch týždňoch zomrel. (doma mu nič nebolo, až zrazu v noci zoslabol, tak sme ho odviezli na pohotovosť do tej nemocnice, tam mu tiež nič nevedeli zistiť pri prehliadke, tak ho dali na to interné). Chcem dať podnet na prešetrenie, lebo aj tak zomrel a nevedeli, čo bolo povodnou príčinou. Dali nám len úmrtný list z nemocnice, ale ja by som mala rada aj nejakú správu, o priebehu liečenia. Či vôbec bolo k jeho stavu za tú dlhú dobu zvolané konzorcium, alebo tak. Proste chcem dať ten podnet, ale neviem, kde mám začať. Poradíte mi?

Dobrý deň, prečítajte si tému http://www.zzz.sk/?diskusia=21915, tam je aj návod ako podať podnet, Úrad dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou ho má aj na svojeje webovej stránke v sekcii “Občan”.

Mila Sona, ja sama som zdrav. sestra, ale hanbim sa, ze som pracovala na SK v jednej nemenovanej nemocnici. S mojou mammou urobili to iste, jednoducho podla mojho nazoru zlyhali vsetky faktory spojene so zdrav. starostlivostou! Ja som sa takisto obratila na UDZS v BA (nezabudni, podla rajonizacie, kde bol otec hospitalizovany, podaj staznost na konkretnu pobocke UDZS) a len sa stazuj! U mna je to uz 7. mesiac, a ti, kompetentni, sa i napriek mojim opakovanym podnetom stale nevyjadrili (podla zakona o staznostiach je kontrolny organ do 3 mes. podat pisomne vyjadrenie!). Podaj staznost pisomnou formou priamo na urad UDZS (formou kazuistiky) a s prestnymi info + vsetky data a udaje ohladne otca. Prajem vela uspechov a hlavu hore! A ver si, pretoze ak sa ludia nebudu stazovat, v zivote sa nic nebude riesit a ludia budu zomierat uplne zbytocne a za neludskych podmienok!

Dobry den, Maja, prosim vas, ako ste nakoniec dopadli? Dakujem za info.