Predkožka

Pri stoporeni pohlavného údu mi nejde pretiahnuť predkožka. V normálnom stave problém nie je. Pozorujem to tak posledných 6 mesiacov. Mám 45 rokov. Za akúkoľvek radu vopred ďakujem.

Čo takto navštíviť urológa? Keď máte tento stav v takomto veku a relatívne dlho, kde ste bol doteraz a čo ste robil?

Myslel som, že to samo prejde, nakoľko problémy iné som nemal až na bolesť pri styku. Ďakujem za reakciu.

Peter, ak Vám tak môžem napísať, poznám veľa mužov, ktorí si mysleli, že ich to prejde, alebo im bolo trápne takúto záležitosť s niekým preberať. Viete, môže to byť úplná banálnosť, ktorej sa veľmi rýchlo zbavíte a môže to byť aj vážna vec.

Som rád, že na túto vec zareagoval tak fundovaný človek ako je Dr. Poviem resp. napíšem pravdu asi som to podcenil, ale ste ma vystrašila, ak by ste bola urológ tak som u Vás. Ďakujem Vám úprimne za každé Vaše slovo a prajem veľa šťastia do života.

Odstránenie zúženej a nadbytočnej predkožky sa dnes robí aj na súkromných klinikách. Jedná sa o delikátnu, diskrétnu operáciu v príjemnom prostredí vykonanú citlivo a individuálne. Výsledok je trvalý.

Mal som ju zúženú tiež. Riadny pohlavný styk bol nemožný. Robil mi to MUDr. Kňazovický na urológii na Trase v Košiciach pred asi 26 rokmi (hneď po vojenčine). Trvalo to asi 10 minút a po lokálnej Anestezii som skoro nič necitil. Potom som mal byť asi mesiac bez sexu, kôli hojeniu. Odvtedy som s tým nemal žiadny problém. Pavel

Pavel, pisateľ Peter má 45 rokov a problémy cca 6 mesiacov, takže u neho asi ten problém nebude taký ako u teba, keď predtým to bolo OK. Dúfam, že ak máte synov, aspoň ich ste viedli k tomu, že takéto veci má už muž v poriadku skôr ako keď začne sexovať. Zostúpené vajíčka v miešku a pretiahnutú predkožku na penise má mať chlapec do 1,5 roka v poriadku. Kvôli zdravotným problémom a tie nie sú len fyzické ale hlavne psychické a pre každého muža strašne dôležité. Pre mnohých je penis a miešok ústredný orgán celého človeka. Niektorí muži ho majú za dôležitejší ako mozog.

Môj muž mal nediagnostikovanú cukrovku a trpel na zápaly predkožky, ktorá sa mu postupne zužovala a tiež sa mu zúžilo aj v zustenie močovej trubice. Potom mu zistili cukrovku, lieči sa, urobili mu obriezku. Zostalo mu však zúženie ústia močovej trubice. To je následkom toho, že mal obriezku urobenú príliš neskoro. Obriezka mu však pomohla a tiež liečba cukrovky, takže žiadne zápaly už nemá.