Tematike predmenštruačného syndrómu sa doposiaľ nevenovala taká pozornosť, akú by si nepochybne zaslúžila. Odborná ani laická verejnosť, napriek vysokej erudovanosti, akoby opomínala ťažkosti žien práve v období pred menštruáciou, pričom samotné ženy ich mnohokrát považujú za bežný
opäť je to v rukách ženy samotnej, ku každému lieku je leták, ktorý jasne hovorí o kontraindikáciách.antikoncepcia ich tam má dosť ako je pre normálneho človeka prípustné.
ked my býva na vracanie a ťaško kruti sa mi hlava a som podraždena ťaško sa mi dýcha ale to asi s tých stresou a byvam smutná a cytliva…mmože to byť príznak pms???
Ja mavam pri nadbytku estrogenu zmeny nalad, som podrazdena, nervozna a hned sa vytocim, prchko zareagujem, ked sa mi nieco nepaci, zistila som, ze vacsina hadok s priatelom je pred menstruaciou, mate podobny problem? Aky pristup zaujat k zene, ked ma PMS?
na PMS je stále málo účinných preparátov...po mojom fakt dlhom pátraní po webe som narazila na pupalkový olej od dr.feelgooda, ktorý citeľne zmierňuje prejavy depresie a pažravosť
Zdravím. Rada by som sa s vami podelila o svoje osobné skúsenosti s predmenštruačným syndrómom. PMS môže mať rôzne prejavy, od fyzických symptómov až po emocionálne zmeny, a v mojom prípade to bol mix oboch. Každý mesiac, zhruba týždeň alebo dva pred začiatkom menštruácie, som začínala pociťovať typické príznaky PMS. Medzi najvýraznejšie patrili náladové výkyvy, podráždenosť a občasné pocity úzkosti. Okrem toho som mala aj fyzické príznaky, ako sú bolesti hlavy, napätie v prsiach a pocit únavy. Tieto symptómy mi výrazne ovplyvňovali každodenný život a schopnosť zvládať bežné činnosti. V priebehu času som začala hľadať rôzne stratégie, ako sa vyrovnať s týmito prejavmi. Čítala som veľa o fytostrogénoch, napríklad tu www.ejoy.sk/co-su-fytoestrogeny-ich-ucinky-v-menopauze-ci-rast-prs-a-skusenosti-s-nimi/ a mne pomohli, napríklad v sóji alebo cez bylinky. Zároveň som skúsila cvičenie a pravidelný pohyb, začala som klásť väčší dôraz na zdravú výživu, obmedzila som príjem kofeínu a cukru, ktoré mohli zhoršovať moje symptómy. Celkovo som sa naučila, že zvládanie PMS si vyžaduje komplexný prístup a musí ísť o celkové zlepšenie životosprávy a životného štýlu. V neposlednom rade, nezabúdajte na dôležitosť spomínaných fytoestrogénov, naozaj fungujú!
Posledných pár mesiacov mám veľké problémy s pms a už si fakt neviem dať rady. Skúšala som všetko vedeli by ste mi poradiť nejakého dobrého gynekológa, ktorý by mi aj reálne vedel pomôcť a možno predpísal vhodnú antikoncepciu, ktorá by môj pms znormalizovala?