Preplacanie zubnych ukonov

Dobry den. Pan zubar mi vrtal a plomboval zuby iba obycajnymi amalgamovymi plombami. Spolu 9 zubov. Sice na viackrat, ale nechal som u neho spolu 130€. Je to mozne, alebo ma podviedol a hradi to poistovna? Som poistencom VsZP s ktorou ma aj on podpisanu zmluvu a na preventivnej prehliadke som bol pred 5 mesiacmi. Dakujem za Vase rady a reakcie.

Ja som bola pred tyzdnom, hoci som nemala rocnu prehliadku, tak som za prezretie zubov a jednej plomby zaplatila 850 Sk, ale aj ked som mala prehliadku, tak som o nic menej neplatila, tak neviem ani ja ako to je.

Palo, ked teda mas doklady o zaplateni kazdeho osetrenia, odporucam ti ist na poistovnu a vlastne ked si to rozpocitas, tak si zaplatil za jeden zub priblizne 444 Sk - 14,61 EUE, ja by som teda urcite isla do tej poistovne.

Zdravím. Som študent, štát za mňa platí každý mesiac poistné, no neviem koľko to je. Nevadí. Takže, jedného dňa sa mi zapálil zub, boli mi vytiahnuté nervy a platil som vyše 35 EUR. O týždeň mi boli korienky prečistené (skoro som umrel) a cvakal som vyše 22 EUR. No a potom ma položilo to, že som sa dozvedel, že najbližšie keď prídem na vyplnenie kanálikov, budem platiť 50 EUR. Skrátka som sklamaný, že aj napriek tomu, že každý mesiac dostane poisťovňa nejaké peniaze, musím platiť u doktora takéto sumy. Za jeden zapálený a opravený zub teda spolu zaplatím Vyše 107 EUR.