Každý stý obyvateľ Nemecka trpí bolesťami hlavy kvôli veľmi častému užívaniu liekov proti bolesti. Platí to hlavne o pacientoch s migrénou, keď zvýšia dávky svojich medikamentov. A potom môže vzniknúť pekelný bludný kruh, keď tieto bolesti tlmia zase len liekmi
Dibrý deň. Reagujem na predmetný článok o dlhodobom užívaní liekov proti bolesti a následnom “bludnom kruhu”,do ktorého sa užívateľ dostáva,dostal. Problém sa týka priamo mňa a preto sa pýtam. Čo robiť,ako preťať tento “začarovaný bludný kruh” užívania liekov,keď bolesti trvajú? Prah bolesti je v tomto prípade už taký nízky,že ľakám sa,resp.bojím sa pri najmenšej olesti.Keď ju/bolesť/ nechám rozvinúť,potom to neviem len tak jednorázovou tabletkou zastaviť.A cez deň potrebujem normálne fungovať v práci. U lekárov som bola. S pozdravom
Nedostala som odpoveď na moju reakciu na predmetný príspevok o dlhodobom užívaní liekov proti bolesti.Moja otázka znela."Ako preťať ten bludný,začarovaný kruh "užívania liekov proti bolesti,keď bolesti pretrvávajú a lekárska pomoc je v nedohľadne,resp.je ponúknutá pomôc chirurgická? Ďakujem Bindasová Zuzana