Problémy so zápchou

Mám už dlhšiu dobu problémy so stolicou. Poraďte mi najlepšie nejaké prírodné nenávykové látky. Ďakujem.

Dlhodoba zapcha byva prejavom zapalu tenkeho a hrubeho creva. Treba jest vela zeleniny a vyrobky z celozrnnej muky. Vynechat mlieko.

Psyllium som tiež vyskúšala a som spokojná. Najdôležitejšie a najzákladnejšie zo všetkého je vyvážený príjem tekutín, hlavne čistej vody. Nepíšeš, či toto dodržiavaš, ak nie, je to prvé, čo by si mala skúsiť. Mne radili, že 1 liter na 20 kg váhy denne. Pravdaže, to nie bežne, len keď sú tie problémy so stolicou. Ak to nepomôže, potom skús nejaké prípravky. Ale aj pri nich, napr. pri užívaní Psylia je najdôležitejšie piť veľa vody. A nech ťa neodrádza časté chodenie na WC, to len zo začiatku.

Neviem, odkial si, ale skus crevnu sprchu, fakt pomoze, nazory su rozne, ale kto skusil, tak len chvali. Nie je pravda, ze sa porusi crevna flora, pretoze crevo sa uplne cele nevyplachne a z tych zvyskov sa vzdy pomnozia dalsie mikroby. A potom upravit rezim - pitny + vlaknina atd. …

Okrem Psyllia je ešte Benefibra, môžeš striedať, ja po nich mám opačný problém, ale stále lepšie ako zápcha.

Zazila som podobne problemy a preto som vyskusala vela vsakovakych pripravkov, ale len jeden jediny zabral je to vlaste Propolis, ktory sa ziskava od vciel. Ak mas v okoli dajakeho vcelara rozhodne by si nemala vahat ho navstivit a popytat sa ci nema uvedeny Propolis. Kazde rano si davam 10 kvapiek a vecer ked uz sa chystam spat dalsich 10 kvapiek. Ulava sa dostavy po par dnoch mozno aj po par hodinach. Kto skusi neolutuje. Drzim palce. Prajem skore uzdravenie.

Uz vyse roka mam problemy so zapchou. Bola som uz aj na kolonoskopii, kde mi nenasli. Jem Activie, davam si psylium, aj benefibru som vyskusala a nic mi nepomaha. Pijem vela vody, jem zeleninu a nechodim na stolicu tyzden. Az ked si dam nejake prehanadlo, vtedy sa vyprazdnim. Viete mi s tym nejako pomoct? Dakujem.

Moja teta mala ten istý problém, a to sa dosť zdravo stravuje. Pomohol jej čistý nefermentovaný jablčný ocot (zn. Brigg alebo tak nejako - je najkvalitnejší, dá sa dostať v lekárni alebo si na internete nájdi o ňom, dá sa objednať). Pije sa každé ráno nalačno: 2 dcl vody, 1 lyžička octu a 1 lyžička medu. S tým medom to nie je také kvasné, celkom to chutí. Pijem ho aj ja, ale kvôli iným ťažkostiam. Teta si ho nevie vynachváliť.

Ja mam vyskusane uplne vsetko. Activiu, lanove semena, vlakninu, pitie odstatej vody, vody s citronom, psylium, propolis, prehanadla, senny list., ucinky absolutne ziadne! Akurat sa mi naduva brucho, no ked to na mna uz pride, tak po tyzdni, ci viac - mam pred vyprazdnenim strasne krce po bruchu. Co mam robit?

Môj 6 ročný syn má problémy so zápchou. Na WC bol po 6 dňoch, trochu z neho vypadlo a teraz zasa nič. Hovorí, že ho bolí chrbát a niekedy je mu na vracanie. Pýta si stále jesť lebo je hladný. Keď som mu dala čipku nepomohlo to. Som zúfalá a neviem ako mu mám pomôcť poraďte mi. Nepociťuje ani nutkanie na záchod. Už mu bolo lepšie keď chodil na WC raz za 2-3 dni a teraz sa to znova zhoršilo chodí po 5-6 dňoch

Ahoj, viem presne ako sa cítiš, pretože ja prežívam absolútne to isté. V poslednom čase som ani bez Regulaxu nedostala nič zo seba, takže toto bola moja jediná nádej. Minule mi v lekárni poradili žuvacie tabletky, volá sa to Fructolax, je to vlastne podrvené ovocie /figy, rebarbora, slivky/ v kocke. Užila som to večer a ráno krásne stolica a tak strašne som sa z toho tešila, ale po týždni to prestalo účinkovať, som zúfalá, nemáš prosím nejaký nový prípravok, čo by som mohla vyskúšať?

Vyskúšam to, zajtra letím do lekárne, mám strašný problém, a okrem toho sa aj dosť zle cítim, zatiaľ moju stolicu istí len preháňadlo.

Mirka, skús Zaječickú minerálku - dostaneš v Hypernove - nie je príjemná na chuť, ale zaberá.

Už som ju pila, kúpila som si v lekárni, ale zaberala len pár dní, každé ráno som bola na WC (naozaj krásny pocit, tešila som sa ako malé dieťa) a potom nič, dnes pijem 2 dcl vody do toho 1 lyžičku octu a medu, tak uvidím ráno, má sa to piť nalačno po prebudení. Dnes som si pýtala radu v lekárni na zápchu, povedala som, že mám s tým problém, ale lekárnička ma odbila, že ona má stolicu každý 4-tý deň, že je to normálne, ale podľa mňa určite trpí, tak ako ja keď cítím, že mám telo zanesené.

Propolis si dávam od včera, ja dúfam, že len zaberie, som zúfalá, všetky rady nepomáhajú zatiaľ, tak pevne verím, že čoskoro sa dočkám… :slight_smile:

Mirka, nebude to tak trochu aj o psychike? Ved naozaj kazdy den niekto nemusi, mne lekar povedal, ze jedenkrat za tri dni alebo tri razy za den je v norme, tak to neriesim. Skus na to nemysliet a mozno to pride samo od seba, nie kazdy den hned, ale neskor snad ano ak sa ti podari aj trochu pribrat, ja by som pri tvojej hmotnosti ocot nedoporucovala, nie pre kazdeho je vhodny, najma nie dlhodobo, precitaj si o tom na nete - ale hlavne to kazdodenne neries - odburaj stresy, zdravo sa stravuj, nezanevri celkom na zdrave tuky - vysledok pride, hlavne sa netrap, ze nejdes kazdy den.

Môžem sa opýtať? To Vám ani nenasadili liečbu po klonoskopii? Nechli Vás len tak sa “trápiť”? Pýtam sa preto, lebo uvažujem o tomto vyšetrení, ale myslím si, že by Vám mali nasadiť teraz liečbu, keďže máte zdravotný problém, je treba ho liečit.

Evka, mas trosku aj pravdu, o tej psychyke, lebo uz ako male dieta som sa bala ist na nocnik, s prepacenim, lebo som mala tvrdu stolicu. Potom som to nejako nevnimala. Ale teraz to vnimam dost intenzivne a je aj mozno lepsie sa tym nezaoberat. Ozaj ocot = 0 bodov, fakt. Ale nemyslim si ze preto, aby som sa pekne vyprazdnovala nic nerobim, ale doslova tym zijem. Rano vlocky + jogurt, cez den min. jedna tepla strava, (nie vela, ale polievka urcite), vecera celozrnny chlieb, maslo, syry, zelenina, tuniak, … Musim byt trpezliva, … skoda, ze to tak trva. Stale na to myslim, je to taky vnutorny diskomfort.

Pite ovocne stavy, vela cerstveho ovocia a zeleniny, orechov, mandli, slnecnicovych zrniek, lanove semienka treba pred jedenim pomliet alebo aspon podrvit v maziari. Vyhybajte sa kravskemu mlieku. Dodrzujte pitny rezim a davajte pozor na svoje dychanie rano a vecer trenujte 5 hlbokych nadychov a vydychov a kto zvladne, tak robte stojku na hlave, crevu sa vtedy ulavi a pomozete plynom dostat sa von.

Ahoj vsetci, suhlasim so Zuzanou, strava a pitny rezim su dolezite. No nie vzdy to staci. Tieto problemy vzdy suvisia s travenim a travenie zase s osidlenim criev spravnou mikroflorou. Viem to, pracujem s tym. Doporucujem pohladat probiotika. Len prosim pozor na spravne zlozenie a davkovanie, vysoke davky totiz sposobuju opacny problem. Napriklad Bion 3 ma zlozenie presne na dlhodobe denne pouzivanie a do dvoch tyzdnov ste v pohode. Prajem skutocnu ulavu.