Prvú dialýzu pečene urobili prístrojom Prometheus na bratislavských Kramároch

Prvýkrát na Slovensku použili lekári na bratislavských Kramároch prístroj Prometheus na pečeňovú dialýzu. Je to jediný prístroj v SR.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/1882-prvu-dialyzu-pecene-urobili-pristrojom-prometheus-na-bratislavskych-kramaroch

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako sa prejavuje zlyhávanie pečene? Ja mám už niekoľko rokov silné poruchy metabolizmu, chudnutie, priberanie, rozdiely až 40 kg, hnačky, zápchy, opuchy, mám nefunkčnú štítnu žľazu a už aj zlé pečeňové testy. Mám z toho strach… ako zistím, že zlyháva pečeň? Chodím pravidelne na odbery na endokrinológiu. Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

pri zlyhávaní pečene dochádza k poškodeniu obličiek, a hlavne človek sa veľmi rýchlo dostáva do kómy, teda presnejšie sa dá určiť len výsledkami biochemickými, alebo často keď je veľmi zle sa siaha aj po punkcii, aby sa zistilo viac, ak vám toto nerobili, tak buďte rada, lebo v takom prípade k tomu ešte nesmerujete

Clovek sa vobec nemusi velmi rychlo dostat do komy. Moj manzel zil relativne dlho presne s tymito syndromami, az mu pri operacii organizmus jednoducho nevydrzal. Bolo to pred 16 rokmi a s dnesnymi poznatkami v medicine by bol urcite prezil. Takze hlavu hore, pocuvat lekarov, nasadit dietu a bylinky a pecen sa krasne upravi. Vela stastia!