Rady, ako pomôcť svojmu telu pri liečbe antibiotikami

Počas zimného obdobia je naša oslabená imunita vystavená najrôznejším chorobám. Na niektoré z nich nám lekár predpisuje antibiotiká. Tie sú v boji s baktériami účinné, ale zároveň znamenajú riziko pre našu črevnú mikroflóru.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13467-rady-ako-pomoct-svojmu-telu-pri-liecbe-antibiotikami

My sme teda osobne použili teraz prvý krát pri antibiotikách probiotiká a to biopron macík. Malý Nikolas bol strašne smutný a uplakaný, tak mu pani lekárnička ponúkla takéto probiotiká :slight_smile: Bolo to od nej strašne milé a hlavne Nikolasko sa začal zaujímať o to, ako rozbalí tú krásnu a bielu čokoládu :smiley: Našťastie to nebolo nič vážne a všetko dobre dopadlo. Už som teda čítala dosť článkov o tom, ako aj tu, že probiotiká sú prospešné pri antibiotikách, pretože pomáhajú pri obnovovaní črevnej mikroflóri.

Ja zastavam nasadenie probitik k antibiotikam vzdy, mame actibax cokoladove draze a mam ich rada, lebo su to cokoladove lentilky a decka si to aj pytaju, no na to sa dobre pozera nie? :smiley: :smiley:

Tak ono záleží. Nie vždy sa smú používať probiotiká v kombinácii s antibiotikami a myslím, že to by si mali všetci poriadne naštudovať, poprípade sa radšej spýtať v lekárni alebo u lekárky, že či je vhodné s tými a tými antibiotikami používať aj probiotiká. Viem, že na jednom fóre doktor dosť gezíroval jednu pani, ktorá hovorila, že si kúpila probiotiká k určitým antibiotikám a on jej tam napísal, že s nimi sa určite probiotiká nemôžu používať. My sme sa teda pýtali pani doktorky, či môžeme používať k antibiotikám aj probiotiká a povedala, že určite, že to neuškodí :slight_smile: Keďže sme mali problémy s trávením, dokúpila nám babka biopron laktobacilky aj rôzne ovocie a zeleninku, aby sme mali trošku pestrejšiu stravu :slight_smile: Dnes sme fit a krásne papkáme :wink:

U nás mala Karolínka taktiež nasadené antibiotiká. Vo viacerých článkoch som si čítala, že sú vhodné k antibiotikám aj probiotiká. Narazila som v lekárni na biopron laktobacily, ktoré sa používajú s antibiotikami. Som rada, že malá už z choroby vyšla, ale probiotiká aj naďalej budeme používať aspoň do vtedy, kým sa neminú, aby som mala istotu, že sa jej trošku mikroflóra obnoví a nemala potom boľavé bruško.

Ja vždy vždy vždy po antibiotikách užívam laktobacily, nech sa mi tá mikroflóra, ph v žalúdku dajú dokopy a vyrovnajú. Kupujem len tie swiss imunit laktobacily, tie mi najviac sadli :slight_smile:

Pri užívaní antibiotik sa už nezaobídem bez laktobacilov swiss imunit, super, že lekárničky odporúčajú aj takéto “bonusy” :slight_smile:

Ja som pri antibiotikách používala v pohode probiotiká od spoločnosti Valosun. No treba si dávať pozor na to, lebo nie všetky probiotiká sa v kombinácii s antibiotikami môžu používať. Viem, že som si čítala k tomu aj štúdiu, ale už si nepamätám stránku. Bolo tam, že probiotiká sú super na obnovu črevnej mikroflóry, lebo antibiotiká túto črevnú mikroflóru “ničia” takže pre istotu som si ich taktiež zadovážila, však lepšie obetujem pár ečiek pre svoje zdravie, ako potom sa nedoplatiť pre svoju nezodpovednosť.

okrem probiotik by som atb liecne urcite zvolila aj wobeznym, ten zlepsuje ich ucinok, sama som na vlastne kozi musela niekolkokrat užívat na jedno ochorenie viacero atb lebo nezaberali… ale s wobenzymom zabrali hned prve :slight_smile: