Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či existuje nejaké voľnopredajné miotikum (prípravok vyvolávajúci zúženie, resp. “normalizovanie” zreničiek. Najlepšie vo forme očných kvapiek, ale kľudne aj v inej. Ide o to, že mám odjakživa citlivo reagujúce zreničky a to na rôzne podnety. Lekár nezistil žiadne ochorenie. Vadí mi to z dôvodu estetického. Ďakujem.
Bolo by asi lepšie si dať kompletne vyšetriť hormonálny systém.
To ako reagujú zreničky je reflexný dej. Ale vaše problémy na moju hlavum keď udávate, že to chcete riešiť ako svoj estetický problém?
Ja som si tiež všimla na mojom sedemročnom synovi, že má širšie zrenice ako moja dcéra. Vidím to na ňom už dlhšie - zrenice pekne reagujú na svetlo - stiahnu sa - ale ani v stave stihanutia ich nemá také maličké ako dcéra - vždy sú o trošku väčšie. V šere ich má obrovské - také, že mu skoro nevidno ani dúhovku s modrou farbou.
Aké ochorenie by tom mohlo signalizovať?
Asi fetuje.
Ja mám tiež dve deti, aj som si všimla, že mladšia 9 ročná dcéra takisto to má širšie zrenice. Staršou dcérkou chodím k očnej, raz som si zobrala aj mladšiu len tak na kontrolu, nezistila jej nič, vraj všetko má v poriadku.
Už som počula veci ako: rozšírené zreničky znamenajú, že je človek zamilovaný, že je to láskometer, alebo že to znamená, že je človek chorý (psychicky). Ja mám tiež rozšírené zreničky a to neustále. Dúhovku mi vidno iba tak malý kúsok, je to dosť vidno, pretože mám veľmi veľké oči. Ale nevadí mi to, dokonca si myslím, že je to pekné. Mama mi radí, aby som išla na kontrolu k doktorke. Ale myslím, že to nie je nutné. A ak ti mám poradiť, tak určite kôli tomu neber žiadne lieky alebo také niečo. Myslím, že to nieje potrebné, jak som hovorila, mne sa to náhodou páči.
Nerob si z toho absolutne nic ja mam uz od narodenia obrovske zrenicky tak isto aj moja mama -okrem nas dvoch som nikoho ineho nestretla - duhovku mam ovele mensiu - dokonca mi ostatny ludia pripadaju smiesny:D s takou malickou “bodeckou” Aj mne sa to paci asi by som si samu seba nevedela predsatvit s velkimi hnedimi ocami a malou zrenickou a myslim si, ze nas to dokonca robi odlisnimi . Nevidim dvovod ist na nejake vysetrenie kvoli zrenickam ja s tim zijem cely zivot a nemam sebemensi problem prave naopak a ked si to niekto vsimne tak im to dokonca pride velmi pekné
Dobrý večer, dnes som si všimla že môj syn ma lavu zreničku o niečo širšiu ako pravú. Može to byt niečo vážne, alebo je to normalne? Ďakujem.
Dobrý deň. Neustále mávam rozšírené zrenice, niekedy mi nevidno ani farbu očí a to mám oči zelenej farby. Keď sa mi rozšíria cítim tlak v očiach a vidím strašne rozmazane, alebo zahmlené ako keby som v hustom dyme. Háčik je v tom že ich mám také aj na svetle aj v tme a zrenicu v pravom oku mám ohodne väčšiu ako tú v ľavom. Máte s tým niekto skúsenosť? Oftalmológ povedal že je všetko v poriadku.
Tak o takomto probléme som doposiaľ ešte nepočula!
Len ktovie, ci to nema aj nejaky dovod, preco mas take oci…
preto je dobre dat si porobit vysetrenia
len to tiez trva nejaky ten cas…
Myslím si že s adenom na hypofize mi tlačí na očný nerv. Očná lekárka nič nevylucuje že to tak môže byť, ale ani nehovorí že to tak je. Horšie je že vidím stále horšie a horšie a pýtam sa na vyšetrenia ale nikto nič, všetci ma odbiju že som mladá.
Ved a vysetrenia co? Ziadne novinky?