Samovoľný únik moču trápi najmä starších

Aj keď samovoľný únik moču, teda inkontinencia sa týka všetkých bez ohľadu na pohlavie a tiež vek, najčastejšie je tento problém spájaný so staršou populáciou. Inkontinenciou trpí 25 percent starších ako 60 rokov a takmer 56 percent starších ako 80 rokov



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/8322-samovolny-unik-mocu-trapi-najma-starsich

Riešenie na únik moču - ive inkontinstop. Nechala som sa síce ukecať reklamou takže som od toho moc ani neočakávala, ale dobre som urobila že som ho kúpila :slight_smile: pomáha :slight_smile:

No nenazvala by som to že starších, lebo som pozerala, že napr. stresová je hlavne u žien a podľa počtu to je 49 % žien. Myslím, že sa tam nepočítalo to, že to boli tehotné, lebo po pôrode je to dosť “normálny” jav. Podľa mňa sú najhoršie tie druhy, pri ktorých musia ísť ľudia na operáciu. Som len v počiatku a cvičím kegelové cviky na spevnenie panvového dna, musela som škrtnúť kávu a aj pivko, ktoré si občas dám kvôli tráveniu. Dokúpila som si aj Uroval manosa Akut, ktorý je zložený z probiotík a prebiotík. Dúfam však, že nebudem musieť prejsť na niečo drastickejšie ako sú ozajstné tabletky.

Mne úplne stačilo zmena jedálnička a Ive inkontinstop, na cvičenie som lenivá ale nakoniec ani netrebalo a únik moču ako prišiel tak odišiel :slight_smile: