Sedava praca a bolesti chrbtice

Ahojte ludia, potrebujem pomoc. Mam len 23 rokov a velmi caste bolesti chrbtice. Mam malo pohybu nakolko mam sedavu pracu a navyse doma travim cas taktiez za PC. Okrem cvicenia mi poradte nieco, co by mi pomohlo. Som uz tyzden na PN a mam strasne bolesti v oblasti krizov. Niesom vsak seknuty, mam bolesti pri pohyboch pravej nohy. Neda sa to uz vydrzat. Dnes idem na Neurologiu. Poradte mi nejake cviky alebo nieco. Pripadne nejaky liek s ktorym mate skusenosti. Pravdepodobne mam zaseknuty nerv niekde v svalstve v oblasti zadnych bedrov. Dakujem

Ahoj, predovšetkým je potrebné zistiť príčinu Tvojich ťažkostí, urobiť potrebné vyšetrenia, okrem RTG aj Magnetickú Rezonanciu - MR, to je najspoľahlivejšie a nebolestivé vyšetrenie. Sama som tým prešla a diagnostikovali mi zmeny na stavcoch, sú tam výrastky, ktoré tlačia na nervy a to mi spôsobuje silné bolesti, musím na to užívať veľmi silné lieky, lebo operácia nie je možná. Zdravím, prajem všetko dobré.

Ahoj, najprv by si mal absolvovat MRI chrbtice, tam sa zistí stav tvojej chrbtice, cvičenia by som zatiaľ neodporúčala, môže ti to aj uškodiť. Z liekov je dobrá Lyrica alebo Gordius. Sama mám takéto problémy, absolvovala som MRI chrbtice, ale ja mám problém vo svaloch, MRI bolo u mna O.K. Prajem veľa šťastia.

Odporúčam skoordinovať pohyby, vyvážiť svalové skupiny metódou Spiraldynamik / zmes cvičenia, manuálnej medicíny /. Pilates funguje až neskôr, lebo menej dokáže vyvážiť svalstvo. Lieky len podľa lekárov!

Ahojte, tiež mám bolesti ako všetci, lekár na algeziologii mi nasadil opiáty, neurologička zas antiepileptiká a lyriku. Okrem toho užívam ešte mnohé iné lieky na tlak, cholesterol, dnu, srdce, takže ich mám denne viac než dosť. Neurologička mi radí vysadiť opiáty a brať naďalej antiepileptika a Lyriku. No ja sa obávam či mi to nevyvolá epileptické záchvaty, keď to budem dlhšie brať. Poraďte mi prosím, kto to dlhšie užívate. Ďakujem

Ahojte, asi mam zaseknuty nerv v krizovej oblasti, stalo sa mi to len vcera rano z nicoho nic, k lekarovi som este nesla. Je to tupa bolest hlavne pri vstavani z postele. Poradte, co na to pomaha a z coho to moze byt.

Prosím, máte niekto skúsenosti s dlhším užívaním Lyricy? Beriem ju 4 mesiace - 1 x denne á 75 mg. Velmi dobre mi zaberá. Beriem ju na chronickú bolesť po zápale trojklanného nervu. Ako dlho je to rozumné brať ? Srdečne ďakujem.

Ahoj, trebalo by trochu zacvičit-rozhýbať a mal by si absolvovat MRI chrbtice, tam sa zistí stav tvojej chrbtice, Z liekov je dobrá Lyrica alebo Gordius. A samozrejme pravidelne masáže. Manželovi som kúpila masážny prístroj Jadewell s infra vyhrievaním a jadeitovými hlavicami. Je síce trochu drahší ale našťastie pomohlo.prajem všetko dobré