Sestry sa boja, že im poslanci platy nezvýšia, hrozia tvrdšími krokmi

Zdravotné sestry sa boja, či poslanci v parlamente schvália zákon, ktorý im má garantovať plat na úrovni od 640 do 928 eur. Normu zákonodarcovia 8. decembra posunuli do druhého čítania a mala by začať platiť od apríla 2012



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/11503-sestry-sa-boja-ze-im-poslanci-platy-nezvysia-hrozia-tvrdsimi-krokmi

Dobrý večer, neviem ako ministri, ale ja osobne aj so svojimi kolegami som proti zvýšeniu platov sestier, minister pán Kaník má pravdu, keď hovorí o ostatných zdravotníckých pracovníkoch, ktorí tiež ako Vy sestry, ako sa poniektoré nazývate robíme a tvrdo pracujeme v soc. službách, na ktoré nikto neberie ohľad. My nepracujeme ako Vy! Možno ešte viac, lebo robíme s mentálne postihnutými, agresivnými ľuďmi, kde sme ohrození na zdraví, ale aj niekedy na živote a to nám zobrali rizikový a infekčný príplatok, tak si myslíte, že len Vy ste tí dobrí a ostatní, čo? Nesúhlasíme s tými len “Vašími” zvýšením platu! Budeme sa obhajovať aj my ostatní, ktorí tvrdo drieme, či cez deň alebo v noci. Nám ostatným nepatrí zvýšenie platu, či čo? Sme rozhorčení nám takýmto počínaním tzv. sestier, kto Vám asisstuje a robí podradné veci, čo? Píšem za všetkých pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb, lebo sa už na to nemôžme pozerať, ako sa za seba bijete a ostatných ignorujete, akoby boli len nejaké figuríny!

Nedá mi nereagovať na predošlý príspevok. Každý zamestnanec v zdravotníckej sfére je preťažený. Buď je to od klientov, ktorí sú duševne chorí, alebo od pacientov, ktorí sú duševne relatívne zdraví, ale chorí po inej stránke. Čo je viac náročnejšie? Nedá sa vyvrátiť ani jedna argumentácia. Pracujeme na hrane výdrže, len horšie bude, ak budeme na mieste tých pacientov, lebo naša práca nás tak pohltila, že nevieme z kruhu von. Chceme len, aby bola slušne ohodnotená a o to nám všetým ide.

Som nepríjemne prekvapený na názor pani Lévyovej, že za zvýšenie platov bojovali len zdrav. sestry. Petíciu podpisovali všetky kategórie zdravotníkov a na stretnutí s pani premiérkou boli aj iné zdrav. profesie. Tento nesystémový krok vlády iba uráža ostatné profesie v zdravotníctve, ktoré sú tiež napojené na priamu liečbu pacienta a pani Lévyová klame, zavádza a dehonestuje ostatné zdravotnícke profesie. Dúfam, že NR SR schváli zvýšenie platov pre všetky profesie, ktoré sú napojené na priamu liečbu pacienta a nie len na jednu časť.