Ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti a názory na tradičnú čínsku medicínu a hlavne na ShiFu Shi DeLon. Mám zdravotné problémy, naša medicína mi nejako nepomáha. Vraj sa liečebnou terapiou a cvičeniami dá ovplyvniť zdravotný stav aj zmiernenie bolestí. Čo vy na to?
neviem či to zaberá.ak máte záujem o pomoc tak ma kontaktujte mailom a opíšte podrobnejšie Váš zdravotný problém.
Na jeho cvičení v Bratislave som bol - koná sa pravidelne v nejakej školskej telocvični na Prokopfievovej 2. Organizuje to pani s menom Miri Belanská.
Prišiel tam chlapík, porozprával cca. 20 minút teórie - ľudia ho tam poznali, niektorí vyzerali starí známi, niektorí noví - absolutne som nepochopil organizáciu, bol som tam prvý krát, pani mala nejaké organizačné veci, stále odbehávala a bavila sa tam so starými vlkmi, takže som sa vlastne ani nedozvedel, ako to tam funguje, koľko to presne stojí a tak.
Potom prišlo spoločné cvičenie a tam som si s nimi zacvičil zadarmo, to bolo celkom super, lebo ten ShiFu vyzeral, že vie čo robíme a hovoril, prečo to TajJi cvičíme tak ako to cvičíme a na čo presne máme klásť dôraz.
Potom prišlo tzv. liečenie - ľudia, ktorí si zaplatili (vtedy okolo 1500 Sk) - chytil ich medzi palcom a ukazovákom na oboch rukách a stlačil tam niečo, človek pred nim za tekéhoto držania na oboch rukách kráčal vzad a potom padol na zem a začal sa trepať. On to trepanie porovnal k nejakému zvieraťu a podľa toho potom toho človeka posltláčal (alebo niečo) a to malo liečiť. Prvý krát som také niečo v živote videl, pochybujem, že to tam všetci len kôli mne simulovali, ale nie som si istý, či to je naozaj funkčné - musel by povedať lekár.
Juraj, dík za info. Ja som sa o tom dozvedela z netu a z Tv joj, bolo o tom v črepinách. Už dlhšiu dobu mám totiž zdravotné problémy. Klasická medicína mi nevedela doteraz pomôcť, som u viacerých špecializovaných doktoroch. Už mám pocit, že som skúšobný materiál. Doktori vravia, že som záhada medicíny. Tak som myslela, číňania sa tým liečia už veľmi dlho, niečo na tom musí byť. Aj som tam volala, mne povedali, že cvičenia sa zostavujú priamo pre daného človeka. A týmito cvičeniami sa vraj dá zlepšiť zdravotný stav a aj obmedziť bolesti. Ten pán ShiFu Shi DeLon vraj príde v decembri. Neviem čo si mám o tom myslieť, ale keď je človek chorý, vyskúša všetko.
Dobrý deň, mal by som záujem o liečenie u pána ShiFu Shi Delona, resp. u jeho žiaka … mám dlhodobý problém - problém s nedostatočnou výkonnosťou pečene, čo sa prejavuje klinicky ako hapatitída C, prosím, ak je možné, pomôžte mi, ďakujem.
Ahoj, zavolaj na 0902 890 888 pani Miroslava Belanská, alebo taiji.sk. Pán ShiFu Shi Delon príde na Slovensko vraj v decembri, ja som sa u neho objednala na súkromnú terapiu, mám tiež dlhodobé zdravotné problémy. Ahoj
Postup liečenia u každého liečiteľa je trochu rozdielny. Záleží na jeho skúsenostiach a vedomostiach. V každom prípade to stojí za pokus. Osobne som sa zúčastnil na tréningu pod vedením ShiFu Shi DeLon, vtedy ešte na Slovensku nepôsobil ako niekto, kto lieči ľudí. No urobil na mňa veľký dojem. Už dlho sa osobne zaoberám energetikou tela, a tento pán ukázal celkom zaujímavú metódu. To čo stlačil v terapii medzi ukazovákom a palcom bol zrejme bod HEGU, je to 4. bod na meridiáne hrubého čreva, dá sa najsť na každej akupunktúrnej mape. Práca s energiou je veľmi zodpovedná a vôbec nie jednoduchá vec. Ako sa hovorí v starých akupunktúrnych textoch je to zásah medzi NEBO a ZEM. Ale v jednom máte všetci pravdu, súčasná medicína sa čoraz častejšie dostáva do slepej uličky. Čo sa týka cvičení Taj-ji a Čchi-kung, sú to naozaj veľmi dobré cvičenia na udržanie dobrého zdravotného stavu. Dokonca sú aj cvičenia, ktoré dokážu zdravie navrátiť. Ale tu si treba uvedomiť, že nič nie je zadarmo a koľko času a viery človek investuje toľko dostane. A keďže ide o prácu s CCHI (energia), človek sa pohybuje v abstraktnom svete. A čo je najdôležitejšie – hľadať príčinu ochorenia a tá je často úplne inde, ako si myslíme. Prajem veľa šťastia a dajte vedieť, ako to cele dopadlo.