ja som po operacii 10rokov…
myslim,ze sa mi to o nieco posunulo…
takze to slovo “maximalne prispôsobivy” je asi na mieste,aj ked to neznie moc dobre…
mne povedali,ze pokial nemam komplikacie,ako trpnutie koncatin,tak to môzem mat “v sebe”
citim sa fajn,tak nad operaciou tiez neuvazujem…jaj ta bolest,koniec sveta…
uz by som aj kocikovala…len mam strach z pôrodu…aj zdrava zena sa boji…nieto este ja…
mam 26r.
ahoj
ja som po operacii 10rôckov a tiez by ma to zaujimalo…
samozrejme,ze som sa na to Dr.Rehaka spytala a on povedal,ze pokial nebudem mat problemy ako napr.trpnutie koncatin…tak netreba…
ale aj ja by som o tom chcela vediet viac…
ale teraz ma trapi viac otazka dieta…
bojim sa pôrodu…zdrava zena sa boji,nieto este ja…mam 26 a uz by som chcela,len hladam dobru radu v tomto smere…
ahoj…
aj mna by som to chcela strasne vediet…
ked budes mat nejake info,napis mi prosim na
kvisi@centrum.sk
diky moc
ahoj mirka
prosim ta,napis,je to horsie,lepsie alebo take iste,co sa tyka bolesti po vybrati…
kvisi@centrum.sk
aj mna operoval rehak,a s prepacenim,mi operaciu pokaslal,doslo som do nemocnice po svojich a odisla na voziku,a to som mala len skoliozu,znicil mi cely zivot,mam do konca zivota nasledky,poskodil mi miechu
ahoj ema,ja som bola vo 14rokoch operovana na skoliozu,mala som 82 stupnov,z donutenia otca som musela na operaciuu aj ked som to odmietala,v podstate som nemala bolesti aj ked 82stupnov bolo dost,len som kvivo sedele,keby som vedela ako dopadne ta operaciaa,tak kopem kricim,urobila by som cokolvek aby som vratila cas,operovali mna v blave,doktor rehak,poskodil mi miechu,z nemocnice som odchadzala na voziku priamo do kovacovej,tam mna postavily na nohy,mam dozivotne nasledky ,krivam ,neviem poriadne udrzat stabilitu,poskodil mi lavu nohu,skazil mi cely zivot,neviem utekat neviem nic stou nohou,a teraz po12rokoch od operacie,sa mi stav zhorsuje,uz mam 90stupnov,navrhovali mi dalsiu operaciu,ale tu uz odmietam,som dospela uz mna nemoze nikto donutit,najviac sa teraz bojim,ze nebudem mat deti,ak ti mozem poradit ,nechod na ziadnu operaciu
ahoj slavka,byt tebou tak sa nenecham operovat od rehaka,mna pred 12rokmi operoval,mala som 14rokov,a 68stupnov skolioze,operacia sa mu nepodarila,poskodil mi miechu,a tym padom do smrti budem krivat na jednu nohu,mam ju slabu ,ju vykopavam,neviem utekat ,neviem snou robit nic,ludia sa pomne obzeraju,do nemocnice som prisla po svojich,a odtial mna odvazali na voziku do kovacovej,ten clovek mi znicil cely zivot,
blbost, to sa zastavuje az ked sa konci rast(17-18rok) …ale mam taky pocit ze aj potom sa to moze zhorsit ked necvicis
ahojte všetci. poculi ste niekto o autotrakcčnom lehatku ?? mne pomohlo …asi pred 4 rokmi som ho pouzivala asi 5 krat a moj “hrb” sa zmensil asi o polovicu…teraz si ho chcem kupit…sice stoji az 240 euro , ale myslim ze to bude dobra investicia…a nielen na chrbticu pomaha…ak ma niekto este nejaku skusenost, ozvyte sa
ahoj, ja som dnes akurat mesiac po operaci (vybratie fixatora) a tiez ma operovali v BA (Dr. Rehak).Nemala som ziadne problemy,a vobec som tie ,tycky" necitila ale chce mi urobit magneticku rezonanciu, tak preto ich musel vybrat.Ale pozanm jedno dievca,ktore ich tam ma uz asi 10 rokov a vôbec jej nevadia.
Ahojky…aj ja mam presne tento problem, som operovana v roku 2000 a tiez uvazujeme nad dietatkom, budeme rodit cisarskym rezom?budeme na rizikovom?more otazok na ktore mi nik neodpovedal
ahoj ak môzes napis mi e-mailovu adresu chcem sa spytat na par veci co a ako… ahoj
Prosim Vas o informacie, ci uz ste po operacii.
Moj 14 rocny syn mal byt operovany tiez u Dc. Rehaka uz koncom oktobra, ale 2 x nam ho vratili domov z nemocnice, pretoze po tyzdni cakania ochorel a zakrok nebol mozny.
O 2 tyzdne ideme opat a mame z toho strach…
Dakujem
Ahoj, ako sa citis teraz ?
Mojho syna 14 r. to caka o dva tyzdne,
tiez u Dc. Rehaka. Mame z toho strach…
Dakujem
Ahojte. Mám 28 rokov a mám 36st. skoliozu chrbtice (vpravo hore). Poradte mi, mám alebo nemám íst´na operáciu chrbtice? Dakujem.
Ahojte, ja som bola operovaná v BA v r. 1999 (Dr. Rehák), mala som vtedy 19 rokov a cca 90 st. krivku, po operácii cca 30 st. Fixátor ISOLA mi vybrali po 2 rokoch, lebo ma tlačil a vytvorila sa mi na jazve fistula, bola to známka zápalu. Takže mi cely fixátor vybrali, infekciu mi preliečili ATB. Po 8 rokoch od vybratia sa mi v januári 2009 sa mi narodil krásny zdravý chlapec, tehotenstvo aj samotný pôrod prebiehali v úplnom poriadku, nebola som na rizikovom, cítila som sa veľmi dobre - až na to sedenie v práci,mala som sedavé zamestnanie na PC a dokonca som mala aj epidurálku, malý sa narodil do 4 hod. od príchodu do nemocnice. Akruát som pri pôrode cítila nenormálny tlak na kríže, aj napriek epi. Ale každé tehotenstvo je iné, aj každá žena to znáša inak, to všetky dobre vieme. Ved sa opýtajte Dr. Reháka, aké má skúsenosti s pacientkami, kt. rodili s fixátormi. Už len dodám, že som bola teraz na kontrole (rok po narodení malého) a veru som sa bála, ako to dopadne- predsa tehotenstvo, pôrod, teraz dvíhanie malého - už má 10 kg - ale s radosťou musím povedať, že mám stále tých 30 st. ako po operácii.
to je čistá hlúposť, nezastaví - práveže v puberte sa to vždy zhoršuje
je niekto po operácii skoliozy,a ma aj inu dg.t.j. juvenilna artritida,ak ano napiste o priebehu, dik.
ahoj pavol…ja som 10rokov po op.a som spokojna…bola som operovna tiez po 20!a mala som48st.a terz mam 19st.mavam bolesti sem tam,po praci,ak je ine pocasie…po sporte atak,ale to ma aj zdravy clovek co nemal operaciu.nevahaj ak to vazne chces ale musis to vediet urcite!je tam velke riziko,ale to je aj pri mensej operacii…musis to vazne chciet,a verit tymu co ta poeruje!to je dolezite!!
Ahojte,
ja som bola operovana pred 9 rokmi na skoliozu, ale mala som zakrivenie 86 stupnov, takze si myslim, ze 20 a 36 stupnove vychylky su este relativne v pohode. odporucala by som vam skor vela cvicit a plavat. operaciou sa vela zmeni a vela skor stratite a ziskate. ak kvoli tomu nemate nejake vazne sprievodne problemy napr. s dychanim alebo bolestami, urcite by som operaciu nepodstupovala…titanove pruty som mala 5 rokov. neviem no, omoznost operaciu by som urcite brala uz len ako nudzovu.