Skúsenosť s oknami od Vekry

Čaves, zháňam firmu v BA na nové drevené okná. Kúpil som na okraji mesta dom a chcel by som čo najskôr dať komplet poprerábať. Hľadám dobrú kvalitu ale za celkom rozumnú cenu. Kamoš mi poradil firmu Vekra, no keďže ju nepoznám, chcel by som sa opýtať či vám niekomu nerobili okná a ako ste s nimi spokojní. Ako ponuka sa mi celkom pozdáva, len by som bol rád za nejaké osobné skúsenosti, prípadne nejaké doporučenia. Vďaka

1 Like

Neviem, ake vyrabaju okna ale skor by som isla do znamejsich znaciek ako je Slovaktual alebo Salamander.

Mám od nich len dvere ale ako asi by som nemal problém ani s oknami. Ceny majú dobré a tak isto kvalitu.

Máme chatu pri Blave a máme od nich smrekové. Robili ich len minulý rok pred letom ale čo sa týka chladnejších dní či nocí tak super. Tesnia kvalitne. Vybavovanie tiež OK

Tak to som rád, zatiaľ som ich kontaktoval len ohľadom nejakých otázok čo som mal a ešte mi majú poslať nejaké ceny.

No hlavne si pozisťuj najlepšie varianty či čo sa týka zasklenia ale aj izolácie. Ja som si nechal v tomto poradiť a som rád. Predsa len sa do toho vyznajú najlepšie.

No jasné, popýtal som sa zatiaľ čo ma napadlo, tak mi dačo poradili. Myslel som si, že sa vyznám no ale asi moc nie. Toľko informácií som nečakal. Ale budem aspoň troška múdrejší do budúcna.

A aké drevo chcete? My sme si tie smrekové vybrali najmä kôli cenovej dostupnosti a boli v akcii, takže na chatu akurát. Ale určite aj na dom by som zvažoval, no ale zase by to záležalo aj od stavu účtu. Určite by sa mi páčili dubové alebo meranti.

Vieš čo asi borovicu dáme, smrekové sme tiež zvažovali ale nakoniec to bude borovica. Máme aj nábytok z borovice tak to bude všetko ladiť.

Tak určite je super, že vám to všetko bude ladiť. Hlavne, že budú kvalitné a s dlhou životnosťou, to u nás bolo podstatné. Proste na staré kolená nechcem už nič meniť. Takto to vydrží.

A si teda s nimi spokojný. Tiež by sme chceli drevo. Budeme meniť okná na chalupe pri Trnave a zháňame firmu. Vekru si manžel prešiel už na nete a zdajú sa nám fajn, poslal im žiadosť a kontaktovali ho naspäť. No ešte stále hľadáme.

Nám ich akurát budú dávať na ďaľší týždeň, tak zatiaľ moc nemôžem povedať, ale celkom dobre sa mi s firmou spolupracuje, boli vždy k dispozícii, keď som niečo potreboval a čo sa dohodlo tak aj urobili ako mali. A aké drevo zvažujete? Rátam že na chatu asi smrek,či?

Aha tak som myslela, že už ich máte. Nech to máte už rýchlo z krku. No my asi len smrek, to nám príde najlepšia možnosť, aj čo sa týka ceny je to ok. Je to malá chata a ešte stále má pôvodné okná, takže už musíme meniť. Zatiaľ nám vyšli v ústrety, čo sme si žiadali, takže asi už manžel inú firmu nerieši. Uvidíme, či to budeme meniť ešte tento rok či necháme na ďaľší.

Tak my ich už máme hotové, išlo to ako po masle a konečne máme pokoj. Tiež by som chcel na chatu drevené, myslím že plast by moc dobre nevyzeral:-) A smrekové myslím, že sú aj cenovo dostupnejšie. Tak snáď vám to vyjde.

Ďakujem, už sú aj objednané ale rozhodli sme sa, že to necháme na január, snáď už nebude toľko stresu.

Chápem, teraz človek nevie čo očakávať. Aspoň to budete mať v kľude. A budete dávať teda tie smrekové? My sme zatiaľ spokojní s oknami tak verím, že budeme mať na dlho pokoj.

Áno tie smrekové, už je všetko vybavené, takže na nový rok nám ich prídu spraviť.

A musia byť práve drevenné? Chápem, že sú pekné ale drevenne okná vydržia podstatne menej ako plastové alebo hlinikové. Vekra síce nepoznám, ale išiel by som skôr asi do overených značiek, ako sú Salamander, Aluplast alebo Slovaktual.

Nemám skúsenosti s touto firmou, ale z vlastných skúseností môžem odporučiť tieto okná. Neviem osobne čo robia aj drevenné, ale my máme od nich hliníkové a sme spokojní. Skús im napísať, sú veľmi milí a radi ti poradia a spravia aj cenovú ponuku zadarmo.

Áno drevo sa nám k chalupe najviac hodí, viem, že je potreba sa o tie okná viac starať ale zase vydržia tiež dlho. Je to dobrý materiál a hlavne prírodný, čo sa týka izolácie tak kvalitný. Už nám ich aj budú za dva týždne meniť, takže sme rozhodnutý na 100 percent:-))