Slovenská lekárska komora podporila hromadné výpovede lekárov

Slovenská lekárska komora sa pridala k lekárom, ktorí sú pripravení podať hromadné výpovede



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10522-slovenska-lekarska-komora-podporila-hromadne-vypovede-lekarov

Kto chce kam, pomôžme mu tam. Máme osobné skúsenosti s Dr., ktorí vyštudovali zdarma medicínu a pracujú denne až 4 hodiny aj to metódou pokusov a omylov. Máme skúsenosti, že viac ako 50% z nich vzájomne sa predháňajú v mamonárstve majetku. Každé 2 roky nové auto za 55 tisíc € a viac, každý rok zimné lyžovačky v Alpách a letné dovolenky more ALL Incliusive. Tiež preferovanie liekov určitej značky a potom naviac idú na náklady farma firiem na 14 dňové pobyty-školenia na Krétu, do Francúzska a pod. Kladieme si otázku, z čoho to platia tí Dr. pri tak nízkych platoch? Alebo že by pri tak vysokých hodinových sadzbách a všimnom od pacientov? Nech idú kam chcú! Všetci. S takouto pracovnou morálkou v zahraničí vyššie platy a podmienky dlho nebudú mať! Ich miesta nie je problém nahradiť vyššou kvalitou zo zahraničia (Ukrajina, Rusko, India, Malajzia, Thajsko) a pri tých istých " zlých" podmienkach budú títo Dr. prisťahovalci podávať podstatne lepšie výkony a bez úplatkov-samofinancovania ako tí, ktorí majú plné huby týchto zlých podmienok. Takto sa aj trh s nehnuteľnosťami pohne, budú ich luxusné sídla na predaj a zároveň aj tí zo zahraničia budú musieť niekde bývať! Len poklesne predaj luxusných áut za úplatky! Vyšetrili vám zápal stredného ucha bez toho, aby sa doň pozreli? Odmietli vám MR lebo to je drahé? A každý motorkár, ktorý sa vytrie na ceste ju absolvuje bez problému! Pacienti len platia a platia a Dr. sa správajú ako v KAMEŇÁKOVE 1.,2.,3. diel (česť výnimkám, ktorým práca je koníčkom a týchto treba odmeňovať nadštandardne.) Nie počet kartoték (a bodov) má byť meradlom pre odmeňovanie, ale percentuálny počet vyliečených pacientov z týchto kartoték! A tu začína jedna z právd o zdravotníctve a Dr.

O úplatkoch by som vedel písať a písať a písať, či už fľaše, kávy a love! Prekvapuje ma, že je toľko policajných provokatérov, ktorí zatiaľ tento totálny anarchistický neduh nedokážu alebo snáď nechcú riešiť! Alebo nemá nikto záujem to riešiť, veď ide o spôsob samofinancovania na úkor pacientov. Detto prípad je aj samofinancovanie policajtov!