Špecializovanej nemocnici v Kvetnici hrozí likvidácia

Špecializovaná nemocnica respiračných chorôb v Poprade-Kvetnici sa obáva negatívneho až likvidačného dopadu rozhodnutia Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) ukončiť k 1. januáru 2008 zmluvný vzťah. V súčasnosti pracuje v krízovom režime a poistencov VšZP prijíma iba v akútnych prípadoch

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/3846-specializovanej-nemocnici-v-kvetnici-hrozi-likvidacia

Je veľmi smutné, že tak vysoko špecializovaný a materiálno-technický vybavený ústav, ktorý roky slúžil občanom zaniká. Len pred pár rokmi sa investovali nemalé finančné prostriedky na rekonštrukciu staršej časti a výstavbu novej.
Veľmi veľa ľudí sa v tomto ústave vyliečilo.
Nechápem ale určite mi dá za pravdu množstvo ľudí že takéto počínanie kompetentných bude mať za následok zhoršovanie zdravotného stavu populácie a to nielen v oblasti pľúcnych chorôb. Veď predsa nemôžu diktovať úzke skupiny ľudí prepojené zo zdravotnými poisťovňami vláde čo fungovalo a bolo na prospech nás všetkých zo dňa na deň je v strate a nefunguje. Takáto politika sa nám vypomstí a bude mať za následok nedostupnú zdravotnú starostlivosť. Čakanie na operáciu alebo liečenie bude trvať mesiace. Už teraz najvážnejší problém je v stomatológii. Sociálne slabšie rodiny s maloletými deťmi niesu schopné pokryť doplatky aj za najbežnejšie úkony lebo už to nie je len nad štandard, ktorý sa platí. Preto veľa detí ma chrup vo veľmi zlom stave a o dospelých ani nehovoriac. Odbočil som prepáčte ale nad tak pálčivými problémami je sa potrebné zamýšľať. Pretože najjednoduchšie riešenia sú spravidla aj najmenej účinné a neobjektívne. Ďakujem