Čo sa týka SZP, zatiaľ ma všade vzali, až na jedno kožné v Bratislave, tam nemala podpísanú zmluvu táto pani a tvrdila, že ona by aj chcela, ale SZP už v tejto lokalite má svojich kožných, čo vtedy moc nebola pravda.
Čo ma však najviac hnevá je to, že ja ako SZČO prídem na ich pobočku a chcem si zistiť niečo nové ohľadom formulárov, ktoré mali výsť začiatkom tohoto roka kôli odvodom, všade v televízii počúvam o týchto zmenách a paní za prepážkou nič nevie a keď chcem nakoniec pomôcť pri vyplnení formulára, ešta na mňa nakriči (ako keby som s ňou kravy pásol), že to mám vedieť ja. Toto sa mi na ich pobočke nestalo raz a nebola to nikdy tá istá osoba, jednoducho tam majú strašne “dôležitých” zamestnancov neochotných poradiť.
Ja nemám so SZP žiadný problém, iba to správanie na pobočke, cítil som sa tam ako nežiadaný, slušne som sa pýtal a čím slušnejšie sa človek snažil, tým väčšie sebavedomie teta získavala.
Otázky boli všetky z mojej strany irelevantné (to povedala ona) ako napríklad keď som sa opýtal aký formulár je potrebné vyplniť alebo aký je postup, tak to podľa nej mám mať už dávno naštudované, ona nie je poradňa ale inak pohoda.
V každom prípade by sa Vám tu v časi pre zdravotné poisťovne hodil aj taký návod pre tých, čo majú zákony pomenej naštudované v oblasti správania sa k poisťovni, na čo mám právo a aké sú ich povinnosti.
Panovi Jurajovi davam za pravdu. SZP je dobra poistovna len keby nezamestnavala take neochotne pracovnicky. A aj reviznych lekarov. Su moc na velko, ale nech si uvedomia, ze vdaka nam poistencom maju pracu.
SZP sa mi neosvedčila. Svojho času som tam mal prihlásených aj rodinných príslušníkov, ale vzhľadom na problémy - osobné skúsenosti s neochotou lekárov ošetriť nás, nakoľko sme boli v SZP, tak sme sa všetci prepoistili a neľutujeme. P.S. Dnes som bol na očnom oddelení, kde na dverách lekára visel oznam, že nemá uzatvorenú zmluvu so SZP, určite by ma čakali komplikácie keby som bol v tejto poisťovni.
SZP je asi nahoršou poisťovňou vo vzťahu k poskytovateľom. Má zazmluvnené nízke objemy výkonov. Laboratóriam nechece preplácať výkony a tak sa oneskorujú vyšetrenia.
SZP mi žerie nervy už dosť dlho. Revízna lekárka Prešovskej pobočky je ako stará múdra sova, ktorá všetko vie, má neetický a veľmi neprofesionálny prístup k nám poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. Nielenže uráža nášho pána doktora, ale aj nás - a to mám vysokokvalifikované vzdelanie a všetko sa snažíme robiť lege artis. Máme najnovšie vybavenie, kvalifikovaných laborantov a sme v príprave na akreditáciu. Pracujem v priváte už 10 rokov, ale s takýmto prístupom a ponižovaním i osočovaním u naších zákazníkov som sa ešte nikdy zo strany zdravotných poisťovní nestretla. A to sme s nimi zažili už všetko možné. Pozdravujem MUDr. Bandovú z Prešovskej SZP.
Plne suhlasim, nechapem ako moze mat niekto vycerpany limit (co to vlastne je) uz 15-teho v mesiaci. Aby clovek radsej neochorel, radim vystupit z takej poistovne, ktora safari s peniazmi poistencov.
Ja mam taky problem, ze pred rokom som chcela prejst zo Vseobecnej do Union, vyplnila som papiere, vsetko, lenze ta pani ma odhlasila zo Vseobecnej, ale ma neprihlasila do Union a za tu dobu som este bola v Cechach a ked som sa vracala som uz nebola ani vo vseobecnej, ale ani v Union, tak som zistila, ze ma prevzala Europska a dalsi problem sa vyskytol v tom ,ze Europsku zas prevzala Spolocna a tak som ich navtivila pred dvomi tyzdnami, aby mi odoslali karticku poistenca, lebo nemam karticku a neviem ist ani ku doktorovi, tak som vyplnila papier na adresu, dali na to peciatku, ze mi kartu odoslu o tyzden, lenze na to uz cakam skoro tri tyzdne. Nechapem, ze preco toto robia, som im dneska napisala a budem zvedava, ze ci ma skontaktuju alebo nie.
Dobry den. Ak mam karticku Spolocnej zdrav. poist., teraz sa zlucili so Vseobecnou poist, chcem si vybavit Europsku karticku, musim ist do Spolocnej zdrav. poist., ci staci do Vseobecnej? Dakujem.
Ja som bola s touto poisťovňou spokojná, dokonca mi prijali žiadosť, a preplácali mi liečbu aj na detskom onkom oddelení, lebo som sa tam liečim 4 roky (t. j. veľmi veľa výdavkov s ňou spojené) , teraz mám 21. Škoda, že sa zlúčila so všeobecnou, lebo tá mi teraz robí problémy, aby som si vybavila nové potvrdenie a doktorka nás veľmi nepovzbudila, keďže ostatným výnimkám doteraz žiadosti zamietli. Je to podľa mňa choré na hlavu počas chemoterapickej liečby sa sťahovať na dospelácke oddelenie, kde o mne nič nevedia a navyše mám typ nádoru, ktorý sa vyskytuje výlučne u detí a na dospeláckom s ním majú veľmi málo skúseností!