Starý preukaz poistenca je potrebné vrátiť do 8. januára

Poistenci, ktorí pre rok 2009 zmenili zdravotnú poisťovňu (ZP), sú povinní svoj pôvodný preukaz poistenca a tiež európsky preukaz zdravotného poistenia vrátiť pôvodnej ZP najneskôr do 8. januára

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/5512-stary-preukaz-poistenca-je-potrebne-vratit-do-8-januara

Bola som poistencom EZP.Od 1.1.2009 som poistencom ZP Dôvera.Ktorej poistovni mam odovzdat preukaz poistencia EZP ked tato je uz zrusena?

Toto by ma zaujímalo tiež.Odpovedal Vám niekto?

zdravím mám presne ten istý problém, neviem komu mám vrátiť svoj preukaz poistenca EZP.

dobrý večer,mám ten istý problém, no práve som zistila, čo s ním:kliknite si na stránku SZP, kde sú bližšie informácie pre klientov EZP.

No mohli by ste aj mne poradit prosim.

preukaz poistenca je nutné vrátiť do 8.1.2009 na ktorúkoľvek pobočku spoločnej zdravotnej poisťovne. adresy jednotlivých pobočiek nájdete na tejto internetovej stránke: Pôžičky, hypotéky a účty - iFinancie.sk

ja som bola poistenkynou EZP a moja nova SZP je dost od ruky, takze som sa rozhodla psolat moje preukazy postou, vyplnila som si podaci lsiotk a za 25sk som sa zbavila tarchy…skuste to aj vy…urcite vam to pomoze…mam v ruke podaci listok o odoslani, takze sankcie mi uz nehrozia :wink:

Som držiteľom Európskeho preukazu poistenca, ktorý platí do r.2013, mám ho do 8.1.2009 vrátiť?

1. V pripade, ak vlastnite preukaz EZP a nepoziadali ste v roku 2008 o zmenu zdravotnej poistovne, stali ste sa automaticky klientom SZP. Preukaz EZP je sice platny, ale vo vlastnom zaujme poziadajte SZP o vydanie noveho preukazu s oznacenim SZP /kod poistovne 21/. Vyhnete sa moznym nedorozumeniam u lekara.

2. Ak ste poziadali o zmenu ZP v roku 2008 a od 01.01.2009 ste sa stali poistencom inej ZP, povodny preukaz EZP treba vratit/odoslat doporucene na sdresu pobocky SZP.

A ked som preukaz poslala doporucene na adresu EZP najdenu na internete??? Do dnesneho dna sa mi nevratil, tak som predpokladala, ze je to OK… teraz citam, ze asi nie…