Dobrý deň, chcem sa len poinformovať, som 11. deň po vytrhnutí krčných mandlí, ľavé ložko sa mi hojí dobre, fibrínové povlaky sa zmenšujú a celé lôžko ako keby sa uzatváralo, ale zhruba od včera sa mi celé lôžko samé pokrýva akýmsi žltobielym hlienom (dá sa to vypluť), chcem preto len vedieť, či je to bežný pooperačný proces alebo sa tam tvorí nejaký zápal? Pravého lôžka sa to ešte netýka, to je ešte otvorené a fibrínové povlaky sú na väčšej ploche (dlhšie sa hojí). Bolesti prakticky nemám.
Ahoj Enzo! Je to úplne v poriadku, postupne povlaky menili farbu aj mne - z takmer bielej na žltú a každá strana sa hojila inak. Je to spontánne a individuálne hojenie, ktoré trvá do úplného vyliečenia 1-3 mesiace. Písala som mail môjmu lekárovi, predvčerom, a hneď mi aj odpísal, to čo som Ti napísala, že je to individuálne a nedá sa urýchliť. Ja mám mesiac po a neviem sa najesť, pretože necítim chute, nevychutnám si jedlo, ale jasné, že jem, no bez pôžitku. Musím čakať, pretože sa to upraví samo.
Ahoj Maťa, dík už som kľudnejší, inak cez noc sa mi to akosi upravilo, tak už sa mi to nevytvára v takom množstve (aspoň zatiaľ) , ináč od utorka som bol v nemocnici kvôli silnému krvácaniu z pravého lôžka, to sa mi hojí akosi dlhšie, ľavé už je skoro zahojené, a chute ja našťastie cítim
Enzo… ak by potreboval, čokoľvek ohľadom rady kvôli pooperačnému stavu, poradím Ti rada, teda aspoň to, ako som to prežívala ja a pod… A ak si nebudeš vedieť rady, napíš mail Tvojmu lekárovi, určite Ti rád odpovie, tak ako ten môj mne. Naozaj, je to individuálne a chce to čas. Nech sa Ti darí a za čas sa len pousmejeme nad našimi "starosťami ".
Tak našťastie to najhoršie myslím, že už mám za sebou. Na piaty deň to bolo najhoršie, ale teraz sa to už len hojí. Len sa bojím kýchnuť a tak strašne sa mi chce
To som sa bála aj ja a ked mi zabehol čaj, to bolo a aj zívanie ma bolelo.
Ak nenastanú komplikácie, tak za týždeň som v pohode, myslím
Jasné, že budeš v poho… Ja už týždeň po operácii som na sebe makala-cvičila. Keby to lekár vedel, asi ma vyhreší, neviem nič nerobiť. Len tie chute sú všelijaké. Teraz som zjedla čokoládu a nič … , ale feferónku tú cítim. Je to asi kvôli chuť. pohárikom na jazyku, teraz presne neviem, ako to je rozmiestné, ale niečo na tom bude.
Zaujímavé, ja takéto stavy nemám vôbec, cítim všetky chute. Len mám hrdlo ešte stále trochu spúchnuté a nemám dojem že by to ustupovalo.
Myslite, ze ak mi v niektory piatok vyberu mandle a v sobotu ma prepustia, tak v pondelok mozem ist do prace? Je to take velmi bolestive, ze kvoli tomu musim byt doma?
To asi sotva budeš fungovať v pondelok. Ja som dva dni po vybratí mandlí bol optimista, ale to najhoršie prišlo na 4-5 deň. Nejaký 6-10 deň po operácii sa môže objaviť krvácanie. Zotavenie po operácii prichádza najskôr asi až za nejaké 2 týždne. Netreba to podceniť.
Ahojte. Mam mnoho otazok a dufam ze dostanem odpovede. Zijem v anglicku a operovali mi syna v piatok v ten den nas pustili domov, ale dnes [cize v nedelu]mu zacalo poriadne pachnut z ust a ked som mu pozrela do krku bola som zhrozena ma tam biele povlaky, ako keby sa mu tam sirila nejaka infekcia neviem, ci mam ist s nim k lekarovi alebo je to normalny stav. ma 6 rokov takze nechcem nic podcenit. dakujem za kazdu radu.
Samozrejme že choď s ním k lekárovi. Nečakala by som!
Len to pokiaľ človek s tým neprišiel do kontaktu tak nevie čo robiť
Dobrý môžem sa opýtať či ste aj kašlali po vybratí mandlí lebo ja už mám mesiac po a dost vykašliavam hlieny.Vdaka.
na poopracne stavy odporucam brat wobenzym, vyhnes sa komplikciam