Stavy na odpanutie

Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť možno mi niekto pomôže. Mám 22 rokov a už dva mesiace mávam stavy na odpanutie, nie je to každodenny stav ale v poslednom obdobi sa to opakuje dosť často. Točenie hlavy, slabosť, pocit na vracanie, rozmazané videnie, ako keby ma nohy opúšťali a ako keby som bola úplne mimo a nevnimala okolie, je to niečo hrozné. Prekonala som a ešte prekonavam leukocytoklasticku vaskulitidu, lajtovo mám na tele vyrony v ktorých je zrazena krv a hnis a keď sa mi to naplní strašne to boli a musím počkať kým to praskne, aby sa mi uľavilo, počas toho je bežné že má bolia kĺby a čo som čítala môžem s toho oslepnut čoho sa veľmi bojím ale to nik nerieši. Bola som s tým u koznej, riešime to od minulého roka dala mi prednizon, ktorý mi nepomohol, plus troje antibiotika a naposledy mi povedala že to už ta vaskulitida nie je ale niečo iné čo ona sama nevie čo to vlastne je a poslala ma chirurgovi nech mi vyreže zo zahojenej rany, ktorá už od leta nie je v procese vzorku a pošle na histologiu. Bola som unho a poslal ma domov že keď mám v tele zápal nemôže mi niečo také urobiť lebo mi to zhnije a bude to škaredá jazva vlastne dve. Bola som aj u internej lekárky, ktorá keď som jej povedala o vaskulitide sa začala zaoberať s tým pritom to nemá žiadnu spojitosť s odpadavanim, absolútne mi nepomohla, urobila mi EKG a odmerala tlak, nezobrala mi ani len krv a moč, ani vyšetrenie obličiek keďže opucham strašne ani zbieranie moču, ani echo srdca či napríklad magnetickú. Tie stavy sa mi stupňujú a naposledy mi už trpli aj ruky takze sa bojím co bude ďalej, často má bolieva aj hlava posledne, vraj tlak mám v poriadku s toho to nebude a cukor tiež i keď raz som si počas takéhoto stavu dala cukor a prešlo mi to tak neviem, na ten má tiež nikto nevyšetruje. Včera som bola u obvodného lekára nech mi pomoze pretože celý deň som bola ako na kolotoči v práci a takisto aj doma a bolo mi neskutočne zle a ešte mi aj mravcili a opuchli končatíny, povedal mi že mám veľa piť lenže ja vypijem denne aj 4litre vody, tak potom že si mam dať cukor čo som spravila takisto aj s magneziom, ale nepomohlo mi to, tak že mám jesť ale ja mám vyváženú stravu keďže cvičím a jem kazde tri hodiny, starám sa o seba čo sa týka tohto veľmi dobre. Nakoniec smeroval iba k tomu že si tie stavy na odpanutie vymýšľam ze on to tiež mava a normálne funguje, ze mám si dať vyšetriť oci možno mám len zlý zrak a s toho mám všetko a že si mám kúpiť probiotiká tie mi pomôžu a dobrat doxyhexal čo mi dala kožná na fľaky a poslal ma domov. Prosím Vás ak máte niekto skúsenosť s takýmito stavmi poraďte mi, každá rada sa zíde už som zúfalá s toho a bojím sa že sa mi stane niečo vážne.

ake mnozstvo magnezia si si dala?

Dva sáčky, nemusím to zapiť ani vodou ani ničím stačí nasypať do úst a uvoľnenie by malo prísť za pár minút. Lekárnička povedala že sa to má brat trikrát denne jeden sáčok ale keďže môj prípad bol urg. tak som si dala rovno dva.

a nechcem skusit odmedzit to magnezium? mozno prave z nej mas tieto divne pocity

Dávam si to len vtedy, keď mi je na odpanutie, v bežný deň to neberiem.

aha, myslela som si, že každý deň berieš také veľké množstvo megnézia. podľa môjho názoru by si mala navštíviť odbornú pomoc

Odbornú pomoc som navštívila, chodím tam stále či už obvodnému alebo do internej ambulancie ale ten prístup lekárov je neskutočne lajdacky, všetci ma odpísali že som mladá…
Preto som sa rozhodla napísať sem či niekto nemá podobne skúsenosti s takýmito stavmi, alebo či mi niekto nevie poradiť čo by som mohla skúsiť, aby som mohla fungovať normálne aspon zatiaľ ich nejak utlmovat alebo tomu predísť nejakým sposobom a aby som mohla chodiť do práce bez toho aby som tieto kolapsy mala.

takto to chodi u statnych lekarov;-)

Máte pravdu a keď nevedia čo s Vami pošlú Vás do nemocnice aby boli kryty, ak sa niečo stane a tam už úplne seru na človeka…

To teda je tak, ale je to hanba si myslim

Je to hanba môj obvodný lekár mi povedal že mám piť veľa vody ak mám stav na odpanutie vypila som 6 litrov vody a nepomohlo mi to a dnes mi povedal zas že nemám piť veľa vody, že 6 litrov je moc že sa veľmi odvodnim. Som s toho už na nervy, cievne mám v poriadku, crp tiež, cukor takisto, krv tiež všetko v poriadku, ušné mám tiež sa sebou tiež ok, neurológia je tiež v poriadku a čo sa týka interného výš.tiez v poriadku takže neviem čo to môže byť. A citujem môjho obvodného lekára: Opúcha mnoho ľudí a takisto ich bolia aj kĺby to je normálne, dajte si probiotiká aby Vás nebolelo aj žalúdok a nemyslíte nato." Ešte mám pred sebou očné vyšetrenie, tak som zvedavá. Nechcel mi dať dokonca ani PN do práce aj keď nevidím meter pred seba do diaľky a to doslovne takže sme sa len pohádali dnes. Doslovne má vysmieval aj zo sestričkou za môj stav. Úbohé. A smutné je že moč mi nebral nikto ani nevyšetril aj keď som ich o to požiadala mnohokrát.

Kolko si vypila? To je nemyslitelne aby si tolko toho vypila.

Mne sa to tiež nezdá, že by človek mohol toľko vody prijať

mne sa raz podarilo 2,5 litra a to som myslela, že prasknem

Podľa mňa toto môže mať aj neurologický pôvod…

Ja sa obavam ci to nejde prave od chrbtice :frowning:

no to moze byt lebo ta dokaze narobit fakt nepekne problemy a to nie je bohvieco

Môže, ale to by bol ten horší prípad.
Treba sa hlavne dať vyšetriť.

Je to krčná chrbtica, čakám na MRko ešte ale už na rontgene to videli že je vo veľmi zlom stave, opuchnutá, vydrate platničky a tlačí to na nervy s čoho sa mi točí hlava stále, dostala som lieky aj injekcie a malo by to byť časom dobre, môže to trvať aj rok kým sa dám dokopy, niekedy niesom schopná ísť ani do práce keď to tlačí silno na ten nerv a neviem hýbať maličkom akoby som chcela, ale žiaľ v práci nemajú pochopenie pre PN že to tak hrozné byť nemôže ako to opisujem ja či lekári. Rozmýšľala som ešte nad infuziami žeby som ich skúsila možno by sa mi to polepšilo s nich. Snažím sa cvičiť na chrbticu, plávať a brat poctivo lieky, lekári zanedbali zápal a klamali mi že v tele nie je žiadny a to spôsobilo silný opuch platničiek až natoľko že vyzerajú ako keby som mala už 50 rokov. Vynnik sa nenašiel i keď si myslím že na vine je obvodný lekár, pretože on to bral na ľahkú váhu, keby neurologicka nato neprišla mohla som aj ochrnut ako povedala pritom aj laik voľným okom to vidí že tie stavce sú posunuté.

to cvicenie je najdolezitejsie najma treba cvicit dennodenne