padanie vlasov sa upravilo tak po 3-6 mesiacoch od zahajenia hormonalnej terapie.(Eutyrox) Ale aj tak mam uz inu kvalitu vlasov, akokeby tensie, aj ked nastastie stale dost. Lepsiu skusenost nez s vodickami na vlasy mam s vnutornym prijmom vitaminov a mineralov - kup si zinok,kremik,prip.zelezo.Vypadavanie sa urcite po 3-4 tyzdnoch zmierni. Tiez mi dost pomahali tabletky Revalid, len mi z nich bolo tazko od zaludka.Su dobre ,takisto aj sampony a vody tej znacky. Najlepsie je vsetko kombinovat.Drzim palce.Mimochodom, teraz padaju alebo zacinaju padat vlasy skoro kazdemu, kedze ide jar.Treba posilnit telo zvnutra.
No uzivam vseko mozne,od zeleza cez zinok az po viaderm a neviem… Aj sampon uz som si kupila spolu s tou kurou a akosi nic… som zvedava teda co bude na tej endokrinologii,dufam ze sa to teda nejako zlepsi,lebo oproti tomu co som kedysi mala na hlave,teraz mam polovicu a vsetko za tie 2-3 mesiace,… Diky mooc za vsetko:)
môže byť aj kolísavá? myslím tak, že raz je zvýšená a raz znížená činnosť ŠZ
Dobry den vsetkym. Aj ja mam problem so stitnou zlazou- znizena funkcia(5rokov).Ked som zacala brat lieky, mala som 71kg pri vyske 160cm a ako som ich brala dlhsie, kila sli dolu velmi lahko.Schudla som asi 10kg, vahu som si dokazala udrzat aspon taku, ale potom som zacala brat h.antikoncepciu a znova som pribrala na 74kg.Myslim si ze to je z tej antikoncepcie,ale niesom si celkom ista. Lekar ma ma pod dohladom a vravi ze je vsetko v poriadku zo SZ.Ma niekto skusenost, ze ked vysadim h.a ci by som znovu schudla lahsie?dakujem…
Nemám rada ľudí,ktorí sa nepresvedčia a píšu niečo,čomu nerozumia.Úprimne Jozefa ľutujem.
Ani ja by som nemala mojich nádherných synov, nebyť substitučnej liečby. Jozef, máš nejaký komplex?
Ahojte diskutujuci,
ja mam zvysenu funkciu ST, skoro pol roka uzivam Carbamozil, citim sa lepsie byvala som velmi nervozna, trosku sa to upravilo ale v poslednom case mi veli busi srdce. Pocula som ze lekarka by mi mala pri takomto stave dat aj lieky na srdce. Je to pravda? Poradte prosim. D
Ahoj.no ja som mala hyperfunkciu presne ako ty a brala som aj lieky na srdce, konkretne trimepranol a potom coronal. je to urcite lepsie, pretoze zvysena srdecna cinnost nie je nic moc. viem o tom svoje, najprv som schudla 6kg v priebehu tyzdna v dosledku hyperfunkcie,cela som bola roztrasena a nasledne mi zistili ze mam tep v pokoji okolo 110 a rekord bol 213:)))neboj sa, nie je to nic strasne,ja som tak zila nejaky ten rok. tie lieky su sice tazsie na pecen, ale pokial nemas nejake horbilne davky je to v poho.a aj ked mas, da sa to (ja som papala na zaciatku liecby denne 6 carbimazolov, tri trimepranoly, lieky na pecen a neviem co este a som tu…sice mesiac po kompletnom odstaneni stitnej zlazy, ale nemozem sa stazovat, ujo doktor to spravil super). Urcite s tym zajdi ku svoje lekarke, nic tym nepokazis a urobis len dobre. Zalezi od toho aky mas tep…tak do 80-90uderov/min ti asi lieky nenasadi, ale ak mas vyssi tak by si to ucite nemala podcenit. Srdce mas len jendo abez neho holt tazko:)
AHOJ CITAM ZE SA LIECIS UZ 6 ROKOV…JA SOM SA LIECILA PRED SIESTIMI ROKMI TIEZ EUTHYROXOM A POTOM TO VRAJ UZ BOLO V NORME,TAK MI LIEKY VYSADILI…ALE POSLEDNU DOBU JE MI ZASE NEJAK ZLE,CELA SA TRASIEM,JE MI STALE ZIMA POTIA SA MI RUKY A MAM POCIT TLAKU V KRKU…HOVORIA TI NIECO TIE MOJE PRIZNAKY???DIK AHOJ ANKA
Ahoj Luba, vdaka za povzbudzujuce slova,budem sa takto snazit povzbudit aj ja moju mamu,ktora len pred rokom prisla o maternicu a o mesiac jej vyberu stitnu zlazu. Ma 50 rokov a je strasne nestastna a ja s nou este viac ,lebo niesom pri nej ale v zahranici a neviem jej pomoc. Prajem Ti este vela sily.
chcela by som sa pripojit k tejto teme…aj ja mam problemy zo stitnou zlazou…uz 3 roky teraz mam 18…mam zvysenu cinnost SZ …liecim sa eutyroxom…chcela by som vediet ci to moze mat nasledky ked budem chciet mat deti…
Ahojte,
Mam 25 rokov a liecim sa na hypotyreozu uz asi 12 rokov, u svojho noveho endokrinologa som asi 6 rokov, no nie som s nim spokojna. Rada by som ho zmenila, len nechcem sa od jedneho priemerneho dostat k druhemu. Velmi by ma potesilo, keby ste mi vedeli odporucit nejakeho dobreho odbornika v blizkosti BA, NR, DS ci GA. Vopred dakujem za pomoc a prajem prijemny den
urcite to nebude mat nasledky,ked budes chciet mat deti,skor ti lekar zvysi davku
ahoj,ja mam znizenu cinnost SZ ale vacsinou mam priznaky ako pri zvysenej,neznasam ak mi je horuco,mam pocit na kolaps a busenie srdca.berie euthyrox 75 a corvitol na srdca.vie mi to niekto vysvetlit? diky
mozno najdem niekoho kto ma takuto skusenot od feb.beriem Euth./kvoli Autoim.proces./ a od vtedy nemam menzes.Dovtedy ked som ho nebrala so mala pravidelne.Tehotna nie som…/v prechode tiez nie som robili mi testy na hormony…/A podla endok.to nemam z liecby./ta vraj menzes upravuje…/Tak ale preco ho nemam??Iba po Agolutine dostanem,je chyba vo mne?0?Nevie mi niekto poradit…???Najdem tu niekoho???Dufam ze ano ak nie tak som asi ojedinely pripad pre moju endok.DAKUJEM za odpoved::
ahojte reagujem na problem pri th.stin.zlazy takze moj manzel zacal priberat a ja zase chudnut…No asi to vsetko suvisi od organizmu.Aj dve moje kolegyne su odlisne jedna pribera a druha je chuda…Ja zase okoby som stracala chut do jedla.
Prajem dobrý deňˇ!
prečítala som si Váš príspevok a chcem sa spýtať, nemali ste pocit, že Vám niečo zviera hrdlo, akokeby ste ho mali stiahnuté šatkou. Ja doteraz nemám žiadne súsenosti, neliečim sa, iba mám tento pocit Ďakujem
Ahoj, najlepsie mas, ak sa objednas v Narodnom endokrinologickom ustave v Lubochni. Su tam najväcsi odbornici.
ahojte, cca pred mesiacom mi lekarka povedala, ze mam zvacsenu stitnu zlazu…tiez som stale unavena, mavam akoby vypadky pamate (vobec si nespominam ze som uz nieco urobila), pripisovala som to praci, ale asi to nebude ono…posledny mesiac mam tiez problem s tym, ze v noci sa zacnem dusit, lapam po dychu a na lavej strane hrudnika citim strasny tlak, tiez mam akoby hrcu v hrdlu…moze byt to dusenie sposobene zvacsenou stitnou zlazou? K endokrinologovi sa nejdem dostat…bud ma nechcu vziat pre plny stav alebo je tam nekonecne dlha cakacka
prajem pekný deň, pri listovaní na internete som našla túto stránku a nedá mi zareagovať- mám teraz 52 rokov , pred 10 rokmi mi vyoperovali ŠŽ a maternicu, pred rokom som bola operovaná na krčnú chrbticu, dnes ale medzi rezom po operácie štítne žlazy a po operácii krčnej chrbtice sa mi vytvorila hrčka, endokrinologička tvrdí že to nemá so štítnou žlazou spoločné nič a som ešte poslaná na velké SONO. Bojím sa nemá niekto nejaké skúsenosti. Euthyrox užívam od operácie pravidelne . Ďakujem za správu