Sú „Éčka“ naozaj škodlivé?

V modernom svete sa chémii nedá vyhnúť, a v potravinárstve už vôbec nie. Približne od polovice 20. storočia, keď životný štýl a uponáhľané tempo začali klásť čoraz väčšie nároky na rýchlosť a efektívnosť pri príprave potravín, začal sa trh s instantnými potravinami a rôznymi polotovarmi čoraz viac rozvíjať.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/4822-su-ecka-naozaj-skodlive

je prírodný, dokonca všetko aj ATB je vyrobené z prírody, len by som chcel vidieť prírodu, ako by toto všetko na nás namiešala, toto naozaj dokáže len človek. Nehovorím, že som ten, čo pozerá na všetko čo zje,či tam nie je to, či ono, ale aj tak ostávam viac pri prírodnej strave, to v praxi znamená, dochovať si do roka dve morky, mať sliepky na vajíčka, mať zajace, mať svoju záhradu a robiť a robiť a robiť, aby deti boli zdravé. to je prírodné, to že niekto kupuje bio, nie je zárukou, či to tak je, teda konzumovať prírodné znamená nebyť v prvom rade lenivý, vedieť si nielen dopestovať ale aj napríklad naložiť na zimu kapustu, uhorky, a podobne, v celku nesúhlasím z vaším článkom, lebo pokus neukazuje čo to robí ďalej s potomstvom zvieratiek na ktorých sa to skúša. vidieť to aj na mäse, keď krmite zmeskami, alebo kukuricou či žitom, hádajte ktoré mäso nie je mazlavé?

O neškodnosti sa hovorilo aj pri používaní DDT prášku, až roky ukázali hlboký omyl vedcov a mudrcov. Teda nehovorme hop, pokiaľ sme nepreskočili.