Sušené ovocie a zdravá výživa

Sušenie ovocia je jedným z najstarších spôsobov jeho spracovania. Prvé zmienky o takomto spracovaní ovocia spadajú do čias staroveku (takmer 1500 rokov pred Kristom.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7793-susene-ovocie-a-zdrava-vyziva

Podľa mňa je najlepšie skombinovať sušené ovocie s kvalitným zeleným čajom. Nemám moc času na čajíčkovanie sa ale našiel som si čaj matcha ktorý ma tú veľkú výhodu že sa dá pripraviť s čímkoľvek. Ráno nestíham do práce, nasypem si ho do minerálky a dokým je obed už mám toľko energie že mi už ani rannú kávu netreba. :slight_smile:

Jasné, že ovocie ako také, nielen sušené nie je prototyp diéetnej suroviny, keďže obsahuje pomerne dosť rýchlych sacharidov, no narozdiel od iných "sladkostí" neobsahujú tuk takže podľa mňa sú pri diéte (inak hrozné slovo) úplne v pohode. A keď si chcete byť istý, že je ovocie kvalitné a čerstvé tak doporučujem si ho nasušiť doma, ja to tak robím celé roky a vlani som dokonca dostala na vianoce sušičku ( http://www.susickypotravin.sk/... ) a to je skvelá vec, takže doporučujem všetkým milovníkom sušených dobrot :)