Svŕbenie počas menzesu

Dobrý den! Mám 14 rokov, menzes mám už celý jeden rok, ale teraz už druhý krat po menzese mám nepríjemný pocit tam dole(svrbenie, šteklenie) prosím vás poradte mi čo mám robiť, lebo sa velmi bojím … nejakú masť na voľný predaj, najlepšie bude, ak sa to zaobíde bez gynekológa, ďakujem.

Pravdepodobne to bude nejaká infekcia. Hlavne počas menzesu je pošva náchylná na infekcie. Odporúčam navštíviť gynekológa. Ale zasa ak inokedy nemáš problémy. Ako dlho po menzese máš tieto ťažkosti?

No tie tazkosti, minule mi presli po nejakych 6. dnoch, no teraz to uz mam 5 dni po a este stale ma to otravuje. A myslite, ze to treba vraviet mame? Musim ist s nou k doktorovi? A treba najprv odporucenie od mojej obvodnej doktorky?

Barborka, papáš veľa sladkostí? Mohla by to byť kvasinková infekcia. Skús vylúčiť tak aspoň na týždeň sladké maškrty a kúp si v lekárni buď Biopron 9 alebo Bion 3, to sú laktobacily a užívaj podľa návodu. Určite ti to popraví pomer zdravých a patogénnych baktérii a to pre teba znamená, že by tie tebou popisované pocity mali ustúpiť alebo sa úplne stratiť.Funguje výborne, mám vlastné skúsenosti.

Ešte ma napadlo, či to nemôže byť spôsobené alergiou na materiál vložky. Mala som podobný problém a keď som prestala používať obyčajné Always a začala som s Always Sensitive, problém sa stratil, resp. neobjavil po ďalšom menzese.

Neviem, či musíš s mamou, ale asi nie a odporučenie určite nepotrebuješ, to je ako so zubárom, ani tam nepotrebuješ žiadne lístky. Vyšetrenia sa neboj, dobrý lekár/ka/ ti určite dobre poradí, ale byť tebou, skúsim ten Bion 3, stojí okolo 220,- /30 ks a vymenila by som vložky. Daj vedieť o mesiac. Papa

V lekarni si kup masticku Canesten, dostat ju volne, uzivaj Bkomlex forte a jedz menej sladkosti. Masticka stoji asi 80 Sk. Ak by to nepreslo, urcite chod k lekarovi.

Ahoj, chcela by som sa opytat, ze ako to chodi u gynokologa? Ako to tam vyzera a tak, viem, blba otazka, musim sa tam objednat alebo tam len rano pridem a ide to podla nejakeho poradovnika? Chcem si dat predpisat antikoncepciu a neviem ako na to, mam sa akoze objednat na prehliadku a potom v ambulancii jej povedat, ze by som si chcela dat predpisat antikoncepciu alebo ako? Dakujem.

Ahoj, mam problem, bojim sa ist ku gynekologovi, mam problem so svrbenim a mam divny vytok, taky slizky, aj moj partner, je nejaka masticka alebo nieco, co mi pomoze okrem gynekologa?

Prosim vam, pomozte. Mam 16 rokov a este doteraz som nebola u gynekologa. Chcela by som sa uz o nejakeho zahlasit alebo nieco take, ale tam asi treba ist len v sprievode rodica, ze? Len tu je ten problem, ze ja sa hanbim, lebo mam len otca a zevraj, ak nemam este 18, tak doktor moze povedat rodicovi, ci som alebo nie som este panna a ostatne veci. Neviem ako by moj otec zareagoval, keby vedel, ze uz nie som. Ale to je vedlajsie, proste chcem si dat predpisat antikoncepciu, ale hanbim sa.

Ahoj, prosím ťa, ničoho sa neboj, môžeš ísť lekárovi aj sama, otec nič nemusí vedieť. Už chodia aj 13 ročné baby pre tabletky, je to už normálne. Netreba sa ničoho obávať a hanbiť. Držím ti palce, nič to nie je, ani vyšetrenie nie je hrozné. Neboj.

Lekar vobec neoznamuje rodicovi, ci si alebo nie si panna. K lekarovi sa staci iba objednat a navstevu absolvovat aj bez doprovodu rodica. Otec absolutne ani nemusi vediet, ze si na vysetreni bola. Dokonca netreba ani vymenny listok od obvodneho. A ze sa vobec nemas coho hambit alebo bat, tak na to prides iba tak, ak tu navstevu absolvujes.

Dakujem vam, uz sa nicoho nebojim.

Dobry den, chcela by som sa opytat ohladom jednej veci. Dopocula som sa o hormonalnych tabletkach na rast poprsia, naozaj taketo lieky pomahaju alebo nie? Chcela by som ich totiz uzivat, lebo ich mam strasne male. Dakujem.

Tak ako ti radili … mastičku Canesten a skús aspoň po menštruacii, neviem či máš rada konzumovať nejaké probiotiká, kyslé mlieko, jogurty, ale tak ako ti niekto radil, cukor celkovo všetko zhoršuje tak aj ten jogurt by mal byť biely, nie dochutený cukrom. A ak máš ten internet, tak si skús niečo nájsť o prekyslení organizmu, pa … prajem ti, nech sa ti všetko upraví.

Ahojte. Mam 16 rokov a chcela by som sa prihlasit ku gynekologicke. Musim ist v sprievode rodica alebo mozem ist aj sama? A este jedna otazocka, ze ako to tam vlastne chodi, dakujem.