Syndróm nepokojných nôh je pomerne častým, ale zriedkavo diagnostikovaným ochorením nervového systému. Charakteristickým prejavom syndrómu sú nepríjemné a ťažko opísateľné pocity v končatinách
U mňa sa vyskytujú mimovoľné pohyby nôh, rúk, chrbta aj krku. Keď sa uvoľním, robím pózy, ktoré by som vedome ani v dobrej kondícii a mladší nikdy nedokázal. Teraz mi pribudla diagnóza CMT a mám tiež polyneuropatiu. Môže to všetko spolu súvisieť? Môže sa to stať neovládateľné? Teraz užívam Gabagamu.
Velmi casto som sa stretol vo svojej maserskej praxi, ze pricinou syndromu bola prehlbena lordoza (vacsie prehnutie v driekovej chrbtici) tym padom zvyseny tlak na nervy v tejto casti vychadzajuce, preto sa tento problem vyskytuje aj pocas tehotenstva, kedy je napor na driekovu chrbticu enormny. Pomaha uvolnovanie driekovej casti chrbtice a sedacieho svalstva, spravne drzanie tela, posilnenie brusneho svalstva. Okamzite odstranenie neprijemneho pocitu v nohach dosiahneme zatlacenim sedacich nervov palcami na 30-60 sekund v bode vyustenia sedacieho nervu v bedrovej oblasti, prejavuje sa tupou bolestou, nasleduje uvolnujuca bolest, ostra bolest poukazuje na zapal, vtedy sa tlak neodporuca. obrazok: http://centromedicodacoluna.blogspot.sk/2010/09/sindrome-dolorosa-miofascial-e-sua.html