Tehotenstvo po predčasnom pôrode

Dobrý deň, mam pár otázok. Pred 20 mesiacmi prišiel na svet o tri mesiace skôr môj syn sekciou. Príčina predčasného pôrodu je pre mna neznáma, nemala som žiadne ťažkosti ani problémy, iba mi občas tvrdlo bruško a mala som ho akokeby “ťažké”. Čo mohlo spôsobiť predčasný pôrod? Mohla to byť aj káva? Alebo ovocný malinový čaj? (niekde som čítala, že zmäkčuje krčok maternice). Začala som iba trocha krvácať a na pohotovosti povedali, že sa otváram, pôrod nestihli zastaviť. Teraz však by sme chceli už druhé bábo, nakoľko je synček takmer v poriadku aj napriek tomu, že sa narodil v 28 tt., je už vhodný čas na otehotnenie? Hrozí, že sa zopakuje scenár spred takmer dvoch rokov? Alebo máme radšej ešte počkať.

Zaujimalo by ma, preco tak zavaznu vec riesis cez chat a nie u svojho gynekologa? Pevne verim, ze v zdravotnickom zariadeni, kde si rodila, ta upozornili, ze po sekcii sa odporuca minimalne 1 rok neotehotniet. A myslim si, ze ak si mala raz problem pri tehotenstve osobne by som to neriskovala, je to predsa len zataz pre organizmus a duplom tak skoro po porode.