Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré sa vyskytujú vo výživových doplnkoch. Majú priaznivý vplyv na ľudský organizmus, hlavne úpravou črevnej mikroflóry. Najčastejšie sa probiotiká vyskytujú v mlieku a jeho nepasterizovaných výrobkoch ako sú jogurty, syry, bryndza či kefír.
To sušenie mrazením nejako vadí? Ja totiž používam tobolky Biopron Premium a toto ma veľmi zaujalo. Taktiež sú na trávenie. A robím si všeobecný prieskum, keďže mám voľno, o probiotikách a prebiotikách. Ja som zasa kdesi čítala, že sú lepšie tobolky, pretože ich v žalúdku hneď nezneškodnia rozkladové bunky a dostanú sa až do črevnej mikroflóry. Sú teda tie čo sú v tobolke menej účinnejšie ako tie v tekutom stave? Osobne nemám totiž skúsenosť s tekutými a tobolky mi zatiaľ veľmi dobre pomohli
Zvyčajne kupujem probiotiká v tuhom stave. Už mám aj svoju značku obľúbenú od Valosun. Pred dovolenkou som si kúpila biopron forte a už ho mám aj nachystaný v prípade núdze, lebo mám manžela, ktorý rád skúša miestne pochutinky a tak sa bojím, či tam budú mať aj dostatočné hygienické normy. Samozrejme máme aj domácu pálenú zabalenú, lebo niet lepší liek