Tekuté probiotiká SCD Probiotica ako prevencia proti žalúdočným problémom

Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré sa vyskytujú vo výživových doplnkoch. Majú priaznivý vplyv na ľudský organizmus, hlavne úpravou črevnej mikroflóry. Najčastejšie sa probiotiká vyskytujú v mlieku a jeho nepasterizovaných výrobkoch ako sú jogurty, syry, bryndza či kefír.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/12691-tekute-probiotika-scd-probiotica-ako-prevencia-proti-zaludocnym-problemom

To sušenie mrazením nejako vadí? Ja totiž používam tobolky Biopron Premium a toto ma veľmi zaujalo. Taktiež sú na trávenie. A robím si všeobecný prieskum, keďže mám voľno, o probiotikách a prebiotikách. Ja som zasa kdesi čítala, že sú lepšie tobolky, pretože ich v žalúdku hneď nezneškodnia rozkladové bunky a dostanú sa až do črevnej mikroflóry. Sú teda tie čo sú v tobolke menej účinnejšie ako tie v tekutom stave? Osobne nemám totiž skúsenosť s tekutými a tobolky mi zatiaľ veľmi dobre pomohli :slight_smile:

Zvyčajne kupujem probiotiká v tuhom stave. Už mám aj svoju značku obľúbenú od Valosun. Pred dovolenkou som si kúpila biopron forte a už ho mám aj nachystaný v prípade núdze, lebo mám manžela, ktorý rád skúša miestne pochutinky a tak sa bojím, či tam budú mať aj dostatočné hygienické normy. Samozrejme máme aj domácu pálenú zabalenú, lebo niet lepší liek :smiley: