Chcela by som vediet, aka je spolahlivost a presnost testu na HIV robená napríklad v Ziline - teda v mestach, kde nie su specialne laboratoria na tieto testy, lebo som mala strasne velke podozrenie a nastatie to dopadlo negativne, ale aj tak sa este trochu bojim, dik za odpoved.
Ake specialne laboratoria, ak test vykonavaju, tak maju k tomu potrebne vybavenie. Len “tak” sa ziadne vysetrenie nerobi.
Všetky testy, ktoré sa používajú sú spoľahlivé. Výsledok može byť pozitívny, negatívny alebo reaktívny. V prípade reaktívneho sa krv posiela na vyšetrenie do centrálneho lab., kde sa vykoná tzv. konfirmačný test a podla toho ako výjde sa určí presný výsledok.
Mne akurat prislo, ze nasli v mojej krvi reaktivne protilatky proti HIV, ale ze ked v tom centre zistili, ze protilatky su negativne! Ale ze musim na 4 vysetrenia, mam sa niecoho bat? Preco som bol reaktivny? Podotykam, ze mam len jednu partnerku cely zivot, drogy neberiem, trochu ma to vystrasilo.
Ale co znamena reaktivny? Preco je vysledok reaktivny? Teda ja mam reaktivny ale negativny, co to znamena? Som chory alebo zdravy? Preco je reaktivny?