Smejka24 ano mne zacalo piskat tiez v usiach. Teda tak na striedacku, raz v jednom inokedy v druhom. Najprv som si myslela, ci by mi nejake kvapky na to nemohli pomoct, predsa len tie by sa vedeli a mohli dostat aj hlbsie do toho ucha, tak reku ak je tam nejaky zapal alebo prievan alebo nieco.
Ako priznám sa, u lekára som nebola, lebo mám z toho celkom strach, že čo by mi povedal. Neviem mám taký rešpekt ale podľa toho čo ste tu písali, ohľadom toho doplnku a vám aj pomohol, tak by som ho vyskúšala, veď ono stačí, kým si najprv kúpim jedno balenie, či?
RadinaLM vieš to je na tebe ako sa rozhodneš si doplnok zakúpiť Ak chceš jedno balenie tak jedno Tiež som si na začiatku tak zakúpila ale keď som cítila, že mi je lepšie, tak som sa rozhodla v tom pokračovať a kúpiť si ďalšie balenie.
co sa tyka tinitusu, ide u vsetkych, ktori to mali alebo maju o dlhodoby problem? mne sa to objavuje zatial raz za cas a velmi neviem co s tym, zatial to riesim tak, ze to proste preckam aj ked je to neprijemne. myslite ze to niekedy odznie uplne?
Niekedy mám v ušiach pískanie, ale aby som bola úprimná, nikdy som si nemyslela, že to je problém
@barbien vieš čo podľa mňa to je individuálne, zrejme sa nájdu aj ľudia, ktorí to nepovažujú ako za nejaký vážny problém aby to riešili a možno si myslia, že ako to prišlo, tak to aj odznie. a čo to znamená že sa ti to objavuje raz za čas? raz za týždeň alebo raz za mesiac?
@eva ako hovorím, je to aj podľa toho ako to človek vyhodnotí.
@kaludis vies co to je viackrat do mesiaca, ale veru neviem ti povedat ze v akych intervaloch casovych. myslis teda ze to treba zacat riesit, alebo naopak treba este pockat ci sa to nejako viac rozbehne, alebo akoby som to napisala.
nemyslim, ze by sa malo na nieco cakat, pokial sa to uz toto deje asi by bolo ok to riesit, mozno skus zavolat tvojmu lekarovi, a povedat co sa deje, co by ti take na to odporucil.
Pozri su ludia, ktori maju tinitus velmi dlho a bud si na to nejaki zvykli alebo ja neviem. Je to neprijemne, podla intenzity ta to moze vyradit z bezneho fungovania, takze je na tebe, ci a ako to budes chciet riesit. Ak chces pockat, ci sa to este intenzivnejsie rozbehne, tak pockaj.
@darra môže byť tinitus spôsobený aj nejaký prievanom alebo prefúknutím? kedy sa dá vlastne považovať alebo teda povedať, že ide o tinitus a kedy ešte viem očakávať a dúfať, že to prejde?
To podla mna ti nikto takto nevie povedat preco sa to deje alebo co bolo spustacom. Zo zaciatku si myslis, ze su to mozno iba nejake zvlastne tlaky v hlave, ktorych sprievodnym javom je piskanie v uchu a nakoniec sa to moze diat len tak samostatne. To viem o com hovorim, tiez som to tak mala. Ak ti to prekaza uz teraz nebolo by zle to riesit a necakat
maruska a ty sa snažíš prísť na to čo to môže spôsobiť? lebo to si skôr myslím, že by ti to keď tak lekár vedel povedať inak toto je dobrá otázka, ale pokiaľ sa ti to opakuje, zintenzívňuje napríklad alebo to nechce prestať, tak asi to nebude len také jednodňové pískanie v uchu
Romcitika a ty myslis, ze lekar by na take nieco mohol prist, ze co to moze zapricinovat? akoze nejako detailnejsie. lebo napriklad co uz viem, tak moze to byt aj v tom ak je clovek vystavovany dlhodobo nejakej nadmernej hlukovej zatazi, pripadne nejako mechanicky ak sa poskodi sluch a podobne.
no tak tá hluková záťaž to by sa ku mne aj hodilo. a môže byť riešenie, že by som bola viac v kľude a vo väčšom tichu alebo ako to povedať. pomohlo to takto už niekomu? či myslíte že ten sluch už je viac poškodený?
maruska tak pokial mas uz ten sluch a vsetko okolo toho v takomto poskodenejsom stave, obavam sa ze len klud by ti asi nepomohol. ako jasne, nie je to zly napad, len si ked tak sleduj ci sa ti to aj potom nebude vracat. pripadne aj mne na dany problem s piskanim v usiach poradili vyzivovy doplnok a ked som si ho nasadil a vyskusal tak parada.
Super, tak vďaka za rady. Len by ma ešte zaujímalo, tí ktorí ste skúšali tento doplnok, tak akým štýlom ste cítili, že zaberá? Menej často vám pískalo v ušiach, alebo pískalo len tá intenzita bola lepšia alebo teda slabšia?
@jakubvo hej to chápem, ale tak aspoň viem do budúcna. a prosím ťa aký výživový doplnok? som to tu asi prehliadla. a ty si mal teda tiež rovnaký problém ako ja opisujem?
radinaLM tak to je individualne, viem ale, ze to netrvalo dlho. treba to hlavne brat pravidelne a vies co u mna to bolo tak, ze som citil, ze je to aj menej casto aj co sa tyka intenzity, tak postupne slabne ale hovorim je to individualne.
maruska tak ano tiez mi piskalo v usiach ale co sa tyka nejakej hlasnej hudby to nebol moj pripad ale nechal som si poradit a zacal uzivat toto ale bude super ked ten hluk tiez obmedzis
@maruska tak je to tak, ze pokial uz mas tento problem nenechaj to len tak, aby sa ti to pripadne nezhorsovalo, lebo vies ako to byva ako s kazdou bolestou a neprijemnostou, ze potom to davanie sa dokopy a do povodneho stavu trva dlhsie no. ale suhlasim s @jakubvo tento doplnok je paradny na tinitus. inak keby to aj dnesna mladez vedela, co im pripadna hlasna hudba moze casom sposobit, vsakze.
@jakubvo super, ďakujem, človek aspoň vie ako to má vyzerať, keď si to pýta v lekárni a teda jedno balenie pozerám že obsahuje 30 tabliet, a ty si spomínal, že dlhodobejšie treba užívať, to znamená, že asi treba viac balení ako toto jedno však?