Od 9/2008 mi začal tŕpnuť malíček na ľavej ruke, pobolievala ma aj ľavá noha. Myslela som si, že to časom prejde. V októbri ma boleli zuby na ľavej strane, nevedela som ktorý zub ma bolí, bolesť mi vyrážala do hlavy. Bola som u zubárky, vyvŕtala mi 3 zuby, trvalo to 2 týždne, kým ma prestali bolieť. 1 týždeň som užívala Ibalgin 400 3-4 krát denne, 2 týždeň Ibal. 200 3 krát denne. V novembri som išla k lekárke, lebo mi ruka tŕpla ešte viac, hlavne v noci ma to budilo, musela som si ruku rozcvičovať, čo som ju mala celú stuhnutú. Predpísala mi Agapurin 0-0-1, Thiamin 1-0-1. Výsledky krvi: FW: 1/3, AST 0,83, ALT 1,55, GMT 0,98, cholesterol cel. 6,38, LDL cholest … vyp. 4,24, ostatne som mala v poriadku, po liekoch sa mi trochu uľavilo. Neurologička mi napísala: Iritácia n. ulnaris 1. sin, Guynovho kanála 1. sin. Predpísala Agapurin 2 krát 1, Milgamma N 2 krát 1. Ruka mi stále tŕpne, niekedy citím, že mi tŕpne aj malíček na ľavej nohe, aj na pravej ruke. Už vyše roka sa liečim z depresie, užívam IXEL, uživala som aj Rivotril, naposledy v auguste.
Bude to z krcnej chrbtice. Ja si uz niekolko rokov necitim lavu ruku a zvlast malicek. Min. rok som bola operovana na krcnu chrbticu, polovica ruky sa mi odblokovala a polovicu mam aj nadalej strpnutu. Takze jednoznacne dat vysetrit chrbticu.
Mám 16 rokov a aj mne trpne maliček na ľavej ruke
Ahoj, mám 15 rokov a asi pred 2 týždňami mi tiež začal tŕpnuť malíček na ľavej ruke. Do teraz som to ignorovala, no teraz v ňom už vôbec nemám cit. Hýbať ním môžem, ale aj keby mi po ňom prejde auto necítim to, mám s tým isť ku doktorke?
Bolo by dobre ist k neurologovi a pre kazdy pripad by som si mohla poziadat o magneticku rezonanciu mozgu, aby si si bola ista, ze to nie je nic vazne.