ÚDZS vydal vlani neplatičom 71.000 platobných výmerov

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) vydal v roku 2009 viac ako 71.000 platobných výmerov. Teda svojich rozhodnutí adresovaných platiteľom zdravotného poistenia, ktorí neodvádzali platby na zdravotné poistenie

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7589-udzs-vydal-vlani-neplaticom-71000-platobnych-vymerov

Po prečítaní tohto článku mám zmiešané pocity, pretože aj mne sa stalo, že som dostal platobný výmer o neodvedení poistného na zdravotné poistenie po kontrole od stola. Čo však bolo ešte horšie pracovníčky, ktoré robia kontrolu sú nevedomé zákona o odvode na zdravotné poistenie. Nepoznajú tlačivá na daňové priznanie, ako aj jednotlivé kolónky v ňom. Pri kontrole si neoverujú podklad, ktorý zoberú neviem odkiaľ, ale jednoducho Vám vypočítajú nedoplatok aj z nájmu nehnuteľnosti, ktorý nemáte v činnosti podnikania. Neoverujú si podklady na daňových úradoch a ani od poistencov. Tak sa pýtam, či nedoplatky, ktoré sú v článku vyčíslené, sú aj pravdivé. Pracovníkom kontroly v zdravotných poisťovniach podľa mňa chýba prax a skúsenosť.