Dobrý deň. Môže mi niekto poradiť? Som dlhodobo na PN a môj ošetrujúci lekár zahájil prieskumné konanie vzhľadom na môj zdravotný stav (som reumatik a mám aj osteoporózu). Z toho vyplýva, že kým neskončí prieskumné konanie a nebudem mať rozhodnutie od posudkovej komisie o tom, že budem prepustený zo zamestnania zo zdravotných dôvodov alebo zmenenú zdravotnú klasifikáciu sa do práce nedostanem. Pýtam sa: Je možné prerušiť PN na vlastnú žiadosť? Ak áno, aké následky to môže mať pre mňa? Ďakujem za pomoc a radu.
Dobry den, ja by som vam poradila, vyckat na rozhodnutie posudkovej komisie a neprerusit PN. Posudkova komisia musi vydat rozhodnutie do - 365 dni od zaciatku PN. Ak by ste prerusil PN na vlastnu ziadost - tak stracate narok na vsetko, z coho by ste mohol ako obcan so zdravotnym postihnutim profitovat.
Dobry den. Chcela by som sa opytat, som v situacii v ktorej si neviem rady a nikto mi nevie ani poradit. Ochorela som v robote po 2 rokoch. Od decembra 2008 marodujem, som na PN, a moj zamestnavatel ma chce ukoncit, aj ked som mu povedala, ze mam este nejake vysetrenia. Silou mocou ma tlaci do prace, nakolko tu pracu niesom schopna vykonavat zo zdravotnych dovodov a zamestnavatel urcite so mnou rozviaze pracovnu zmluvu a mam narok na nejake odstupne? Prosim poradte mi.
To vam poradi pravnik, orientovany na pracovne pravo.