Úrad pre verejné zdravotníctvo (ÚVZ) upozorňuje na výskyt nebezpečných smaltovaných hrnčekov s rôznymi motívmi. Zistili v nich migráciu kadmia nad prípustný stanovený limit.
Je to hrozná sprava pre mňa lebo uvedené výrobky som darovala ako darček pre moju dcéru ktorá žije na New Zealande a ona ich používa ako ja teraz možem si narokovať vrátenie penazí??? V akom svetle budem ja teraz ked im napišem túto správu??? Je to nezodpovedné aj od predajcov a distributorov!!! Aká pokuta ich postihne!!! Je mi z toho zle??? JA som si to prečítala na nete ale kolko ludi to používa a o tom nevie!! A potom sa cudujeme že sa zvyšujú ochorenia na rakovinu. Velmi ma ro mrzí že takéto výrobky a u nás predávajú a nie su to lacne výrobky až predraženééé… som zvedavá aku odpoved dostanem???
Informacia o skodlivosti smaltovanych hrncekov je z roku 2007. V tom case bol aj pozastavený predaj týchto vyrobkov v SR. V tom case sme este len otvarali predajnu Trotuart a uvedene skodlive vyrobky sme ani v predajni nepredavali. V sucasnosti ponukame siroku ponuku smaltov, tieto vsak maju certifikat o nezavadnosti a vyrobcom boli odstranene vsetky nedostatky. Mozeme ubezpecit, ze smaltovane hrnceky, zakupene v predajni Trotuart v Banskej Stiavnici, nie su zo spominanej serie skodlivych smaltovych hrncekov.