V Luhačoviciach začala kúpeľná sezóna, čakajú domácich i Slovákov

Slovákmi najčastejšie navštevované české (moravské) kúpele sú jednoznačne Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.). Tieto svetoznáme kúpele ročne navštívi tisícka Slovákov a sú tu veľmi vítaní.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13544-v-luhacoviciach-zacala-kupelna-sezona-cakaju-domacich-i-slovakov

Tak Slovákov tam bolo neúročne aj pred týždňom a čo som sa rozprávala, tak že tam majú bežne Slovákov zvlášť cez sviatky. Ani sa nečudujem, je tam vážne pekne a hlavne my sme boli v Hoteli Alexandria, čo je 4* hotel, takže tam to bolo o niečom úplne inom. Mali tam dve časti egyptskú a prvú republiku tak zariadenie miestností a celkovo to okolie Luháčovíc je úplne úžasné. Výhodou bolo aj to, že tam nebehali deti mladšie ako 12 rokov (v hoteli) , takže sme si oddýchli aj od detského kriku, ktorý máme na dennom poriadku :slight_smile:

Ja si myslím, že tam je Slovákov vždycky veľa :smiley: práve preto, že je to kúsok od hraníc :slight_smile: Ako jasné z TN je to celkom blízučko a tak si ideme aj my s priateľom urobiť víkend romantický do Hotela Alexandria :slight_smile: Má 4* tak som zvedavá, čo to bude zač, lebo som nikdy v takom nebývala :slight_smile: Určite je plusom, aspoň pre mňa, že tam nebudú podskakovať malé decká, ktoré by sa inak dožadovali maminej či otcovej pozornosti. Takže možno tam budú samí seniori, ale ja mám starých ľudí rada a zvlášť ich životné príbehy :slight_smile:

Veronika ďakujem za skvelý nápad! ten hotel Alexandria vyzerá úplne super-truper :slight_smile: Najviac nás práve teší to, že tam nesmú deti do 12 rokov, lebo priateľ nemá rád hluk. Má rád deti, ale pokiaľ je možné, rád by sa aspoň na dovolenke vyhol kriku a pobehovaniu detí. Už sa neviem dočkať. Zamenili sme totiž dovolenku pri mori za dovolenku v hoteli Alexandria, tak som zvedavá na celé to okolie. :slight_smile:

No na Morave všeobecne je veľa Slovákov a už neraz som počula názor, že Brno je malé slovenské mesto, za čo sú teda Moravaci dosť nahnevaní :smiley: Inak do Luháčovic sa len samozrejme chystáme. Keďže robím v cestovnej kancelárii, nemôžem si dovoliť veľmi dovolenku v lete, takže by sme radi využili ešte posledný víkend na Babí léto, ktoré ponúka hotel Alexandria, zišlo by sa využiť ešte túto akciu a hlavne oddýchnuť si po náročnom lete :slight_smile: