V pití mlieka sme na chvoste EÚ, zmeniť to chce projekt Objav mlieko

Slováci konzumujú málo mliečnych výrobkov a pijú málo mlieka. Spoločný projekt Slovenského mliekarenského zväzu a Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka Objav mlieko má ambíciu zvrátiť tento nepriaznivý trend

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7571-v-piti-mlieka-sme-na-chvoste-eu-zmenit-to-chce-projekt-objav-mlieko

Rada by som sa zapojila do tohto programu, ale zial moje telo nema enzym ktory by mliec. bielkoviny rozstiepil a tak zial vsetkemu co je z mlieka a mliecne vyrobky obsahuje sa musim vyhybat. Zial takychto jedincov je v nasej krajine az az a tak by sme privitali ak by sa nasiel nejaky producent pripadne spracovatel mlieka, ktory by nam vedel vyrobit mlieko a z neho mliec. vyrobky kde by uz laktoza bola rozstiepena na galaktozu. V okolitych krajinach ako je Rakusko a Madarsko taketo produkty bezne ponukaju a su cenovo dostupne nie ako u nas kde ide o tovar z dovozu vacsinou Nemecko a predajcovia si na to este daju taku prirazku ze kupit si liter bezlaktozoveho mlieka za vyse 80 Sk je skor prepych. Asi si myslia ze si to mlieko kupuju ludia z vyssimi platmi, ktori uz od dobroty nevedia za co peniaze vyhodit. Ale zial je to velky omyl na toto mlieko a mliec. vyrobky su odkazani prave taki ludia ako ja ktori si bezne mlieko a ani nic z neho kupit nemozu a napriek tomu by ho radi konzumovali v bezne dostupnych formach. Rozne sojove nahrady nie su mlieko . Ved skuste z toho uvarit polievku ci ine jedlo brekeke. A rovnako pouzitie Laktazanu nie vsetko vyriesi ved to ide tiez do penazi. Ozaj by sa zisla injekcia do tejto sfery.