Viscerálny tuk je neviditeľný, no napriek tomu nebezpečný

Riziko obezity či nadváhy nesignalizuje len vysoký index telesnej hmotnosti BMI, ale aj množstvo tzv. viscerálneho tuku v organizme. Viscerálny, teda orgánový tuk nie je na rozdiel od podkožného viditeľný na pohľad



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/8178-visceralny-tuk-je-neviditelny-no-napriek-tomu-nebezpecny

Dnes som bola na merani a výsledok viscerálneho tuku mi vyšiel 1.1, čo v tabuľke vyšlo, že je to veľmi nízke. Chcem sa opýtať, aké riziko mi hrozí, prípadne ako si to mám zvýšiť. Ideálna hodnota sa uvádza 3. Som 20 ročná, štíhla a športujem. Ďakujem.

Tým, že máte nižšiu hodnotu vnútorných tukoch môže spôsobiť oslabenie imunity. Vnútorné orgány nie sú dostatočne chránené. Tým, že ste mladá, štíhla a športujete, tých dobrých tukov máte málo a chýba vám výživa pre bunky. Preto je potrebné najprv si telo prečistiť a následne vyživiť.

Dobrý deň,
a ako alebo čím si teda viem znížiť množstvo vnútorného tuku? Sú zvlášť vhodné potraviny, ktorými sa to dá, alebo len pohyb?

Vďaka! Martina F.

Zdravim, pred par dnami som bola na merani visceralNeho tuku a vyslo mi cislo 4, mam 33 rokov a hravam ladovy hokej, je to v poriadku? Alebo mam na tom popravovat? Dakujem.