Vláda reaguje na petíciu zdravotných sestier, ministrom uložila viaceré úlohy

Vláda dnes vyhovela viacerým požiadavkám zdravotných sestier, ktoré sformulovali vo svojej petícii, ktorú podpísalo približne 240.000 ľudí



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10406-vlada-reaguje-na-peticiu-zdravotnych-sestier-ministrom-ulozila-viacere-ulohy

Čo tie zdravotné sestry vôbec chcú? Choďte sa milé sestričky pozrieť na vaše kolegyne do Krupinskej nemocnice na interné oddelenie ako sa starajú dve o štyroch pacientov na svojom oddelení a potom žiadajte vysoké platy a skoré odchody do dôchodkov. Neschopné postarať sa o hygienu pacienta, neschopné pomôcť mu s toaletou a ak tam dostane poriadnu hnačku, tak vám proste zavolá nejaká sestra domov, že si ho máte prísť vziať, aj keď je to potencionálny onko pacient s krvácaním. Ak ste išli na zdravotné školy len preto, že vás inde nevzali, to ste mali ísť radšej opatrovať dobytok a v nemom úžase sledovať, ako sa o pacientov starali kedysi rehoľné sestry. Vy si to oslovenia"sestra" ani len nezaslúžite.

Ty aj čítaš to čo píšeš? Nie všade je to tak. Netreba hádzať všetky sestričky do jedného vreca. Napríklad také DSS, tam sú ľudia, ktorý nevedia kde sú, čo sú, navyše sú psychicky chorí. Pri nich sú na 80 takýchto pacientov 2 sestričky a musíš im urobiť všetko! A tvoj plat je 370 euro v čistom! To je veľa podľa Teba?

Milá Iva, som zdravotná sestra a uráža ma to, čo ste napísala. Zistite si financovanie zdravotníctva a potom niečo píšte. Nikto neprepúšťa pacienta domov, ak nieje presvedčený o správnom konaní. Robím na úrazovom odd. a vidím aké problémy máme s príbuznými, ktorí nechcú svojich chorých domov. My musíme riešiť ďalšiu liečbu v LDCH. Skúste ako dobrovoľník poslúžiť v hospicoch a potom uvidíte, čo je služba chorým.