Vláda SR schválila zmeny zákonov o zdravotných poisťovniach

Vláda SR dnes schválila novelu zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, ktorý novelizuje aj ďalšie právne predpisy. Tieto zákony vychádzajú z programového vyhlásenia vlády a budú účinné od začiatku roka 2011

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/8923-vlada-sr-schvalila-zmeny-zakonov-o-zdravotnych-poistovniach

Prečo je výhoda to, že sú testy na helicobactera zrušené, nezachránilo to tak náhodou veľa životov a problémy s rakovinou žalúdka?

Transformácia nemocníc na obchodné spoločnosti - vstupná brána do privatizácie nemocníc.

Dzurinda je naspäť, vitajte na Slovensku. Na miesto toho, aby sa zo štátnych nemocníc a podnikov urobili ziskové firmy, predajú alebo sprivatizujú ich hlboko pod cenu a potom začnú zarábať súkromníkom.

Chcelo by to nejakú iniciatívu, ktorá by konečne rozhýbala vody, slovenské médiá, politici sú hnilí a nezodpovední, voliči v útlme, lebo vidia, že to nemá zmysel.

Ja by som osobne aj niečo podnikol, ale nie som právnik a nemám na to peniaze, ale ľudia čo máte na to hlavu aj peňaženku, spravte niečo, aj vaše deti budú na Slovensku vyrastať, aj vy raz budete v situácii, keď už nebudete možná mať kamarátov na správnom mieste, idiotizmus musí skončiť, miliardy v záchodovej myse, ak sa nemocnice rozpredajú a už vidím aj tých majiteľov súkromných zdravotníckych zariadení aj súkromných poisťovní, ako zo svojich peňazí dávajú chudobným na liečbu, rozdávajú svoje dividendá - nechápem, že to vôbec dnešnej vláde a Ministerstvu zdravotníctva niekto verí.