Vo vranovskej nemocnici budú vyšetrovať tehotné moderným ultrazvukom

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení vranovskej nemocnice bude od pondelka 1. februára oficiálne slúžiť na vyšetrovanie tehotných žien moderný ultrazvukový prístroj

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/7587-vo-vranovskej-nemocnici-budu-vysetrovat-tehotne-modernym-ultrazvukom

Kto je zodpovedný za vydanie tohoto článku? Prečítal si po sebe vôbec, čo tu ponúka? Nadpis znie:
" Vo vranovskej nemocnici budú vyšetrovať tehotné moderným ultrazvukom" ,
avšak v dalšom texte sa dočítate, že:
" Pred samotným vyšetrením vo vranovskej nemocnici musí byť každá pacientka oboznámená s tým, že zdravotnícky prístroj nie je zameraný na detekciu vrodených vývojových chýb."

Ad 1. Na čo je teda “moderný ultrazvukový prístroj”, predpokladám drahý, keď nie na vyšetrenie a diagnostiku??
Ad 2. Môže byť v nemocnici pacientka vyšetrená a nemocnica za to neberie zodpovednosť??
Ad 3. Kto bude na tých prístrojoch vyšetrovať, lekári alebo najatí brigádnici??
Ad 4. Dúfam, zž lekári. Ako je potom možné, že lekár sa nepodpíše pod svoj výsledok??
Alebo urobí 3D vyšetrenie a matka si odnesie CD dieťaťa, ktoré bude mať závažnú, alebo smrteľnú chybu??!!
Ad 5. Ako je možné, že niekto dovolil takúto komerciu v nemocnici na špecializovanom oddelení??
Ad 6. “…Podľa jej slov ide skôr o pridanú hodnotu služieb zo strany gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia…” Nepochopil som o aku pridanú hodnotu tu kráča?? To nie je pridaná hodnota, to je dehonestácia lekárskeho stavu !!
Ad 7. Citat:"…odhaľovanie vrodených chýb prípadne chýb ráštepového charakteru sa vykonáva prostredníctvom takéhoto typu prístrojov na vyšších špecializovaných pracoviskách…" je úplne zlý a zavádzajúci!
V tomto type nemocnice predsa musia urobiť kompletné vyšetrenia a v prípade odhalenia chyby poslať pacientku na vyššie pracovisko na doriešenie!!
Na akých prístrojoch chcú diagnostikovať pacientky, na starých nekvalitných?, zatiaľ čo na kvalitných budu robiť nezodpovedné divadlo??

Som zvedavý na odpovede na moje otázky. Zaráža ma, že takýto članok sa tu publikoval.