Vybočený palec a priečne plocha noha

Chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s operaciou vyboceneho palca a priecne plochou nohou? Mam velke bolesti a lekar mi odporuca operaciu.

Ja som videla dokumentarny film o technikach OP - nebala by som sa, ak by mi to lekar odporucal…
Sama problem riesim nosenim korektorov a kazdodennym cvicenim - je to tiez riesenie

Maja ako si sa dostala k týmto veciam? Ďakujem.

Cviky na zlepšenie plochých nôh Vás naučí cvičiť fyzioterapeut, vybočený palec sa dá v tých ranných štádiách fixovať tejpovacou páskou do správneho postavenia. Ak Vám doktor odporúča operáciu, tak ju absolvujte. Po operácii je dôležité správne zrehabilitovať a naučiť sa chodiť vyhovujúcim stereotypom chôdze, po operácii a fixácii bude treba cvičiť aj s palcom, pouvoľňovať okolie jazvy ( tú je dobré natierať mastičkou na jazvy, kúpite v lekárni, ale postačí Vám aj úplne obyčajná kalciová masť ) tak že neváhajte a zverte sa pooperácii do rúk Fyzioterapeuta.

Tiež by som radšej riešila tento problém bez operácie, ale ja mam už bolesti pri každom kroku, tak ma asi neminie.

Ahoj, mozes prezradit, ci to nosenie korektoru pomaha? Mas ho zo silikonu, gelu, ci akeho materialu?