Alfred Hitchcock : Lepší vrabec v hrsti než holub na streche. Amper : Nikdy proti prúdu. Amundsen : Prijali nas chladne. Ayrton Senna : Hlavou múr neprerazíš. Baba Jaga : Žiť si na vysokej nohe. Barum : Všetko brať s rezervou. Beethoven : Meliem piatu cez deviatu. Bell : Nenechať sa vytočiť. Curt Cobain : Nechám si to prejsť hlavou. Diesel : Nemá to iskru. Dionysos : A teraz z íného súdku. Freddie Mercury : Mám to v krvi. Heslo Kamikadze : Do smrti dobrý. Hippies : Počuť trávu rásť. Gróf Zeppelin : Visí to vo vzduchu. Inšpektor Kojak : Hovorím holú pravdu. J. A. Komenský : Kto nevie, učí. Jack Rozparovač : Nebudem sa s tým párať. James Watt : Nemám paru. Ján Becher : Nielen chlebom živý je človek. Ján Hus : Dali mi za pravdu. Johanka z Arcu: Už sa mi zapalujú lýtka. John Lennon : To nie je Ono. Kain : Ja na brata, brat na mňa. Karpov & Kasparov : Kralovstvo za koňa. Kasparov & Karpov : Zase na ťahu. Kiklop : Jedno oko nezostalo suché. Ludolf : Som to ale číslo. Marx a Engels : Nešťastie nechodí nikdy samé. Mona Lisa : Už som v obraze. Murphy : Neznalosť zákonov neospravedňuje. Neil Armstrong : Hlavne nešlapnúť vedľa. Nobel : Nemá to cenu. Ohm : Nestavajte sa mi na odpor. Playboy : Príliš veľa psov, zajacova smrť. Popoluška : To je tvrdý oriešok. Prometheus : Nemáte oheň ? Robin Hood : Na to sa musí ísť od lesa. Rubik : Kocky sú hodené. Slepecké príslovie : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Tarzan : Som z toho na vetve. Jaslovské Bohunice : Možno nás raz niečo osvieti. Valentína Tereškovova : Kam čert nemôže, pošle ženu. Vincent van Gogh : Tak dlho sa chodí s džbánom pre vodu, až sa ucho odtrhne. Emil Zátopek : Nenechať sa dobehnúť.
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14408-vyroky-slavnych