Zachovanie vitamínov pri spracovani


(Katarinka) #1

Dobry den, ako spracovavate ovocie, zeleninu a semiacka, aby boli zachovane vsetky dolezite vitaminy a ostatne prvky vo vasich napojoch ? Vase produkty si pravidelne kupujem lebo mi chutia, ale priznavam, ze neviem ako je to so zachovanim vsetkych vitaminov, kedze su urcite tepelne spracovavane.
dakujem za odpoved.
Katarina


(Ján Durec) #2

Dobrý deň, starostlivo sledujeme ovocie aj zeleninu od začiatku pestovania. Sledujeme kvitnutie, ošetrovanie, rast, dozrievanie. Kontrolujeme a riadime celý proces. Zber je vykonávaný v najoptimálnejšie čase z hľadiska kvality, chuti a obsahu aktívnych látok. Následne sa uskladňuje v chlade a regulovanej atmosfére až do momentu spracovanie, čo sa deje tiež v chlade vrátane celého technologického spracovania. Takto chránime cenné, termo-labilné zložky. Z procesu odstraňujeme kyslík vo všetkých stupňoch a aj z obalu. Ochraňujeme farbu, vôňu, chuť, vitamíny pred nežiadúcimi procesmi oxidácie až do momentu konzumácie. V tomto procese sa nepoužívajú žiadne chemické aditíva. V procese sú uplatnené najnovšie poznatky vedy, výskumu a unikátnej technológie. J.D