Zajakávanie a dôsledok neuróza?

Dobry den, chcem sa opytat, ci sa da vyliecit mierna zajakavost, ktorou trpim uz dlhe roky (cca. 12 rokov). Nikdy som nebola liecena aj doma sme ten problem skor obchadzali a nikdy sa o nom moc nerozpravali, problem je ze rozpravam rychlo, hltam slova alebo slabiky a na zaciatku slov sa zajakavam. Cely zivot to bol pre mna obrovsky problem, najma v skole a medzi ludmi, bala som sa co i len prehovorit. Ked som skoncia skolu, problem sa len zhorsil, kedze som bola nutena najst si pracu a vlastne postavit sa na vlastne nohy, preto som mala aj mam problem najst si pracu a pod. “Vdaka” tomu stresu som zacala mat stavy uzkosti a panicke ataky, kedze som v neustalom napati, ked mam s niekym hovorit, vzdy si to vyzaduje velku sustredenost, casto obmienam slova, ktore sa mi lahsie vyslovuju … atd. Chcem sa opytat, ci sa to da liecit a aky by bol najlepsi postup. Dakujem.

Skus konzultovat s logopedom a svoje uzkosti so psychologom. Urcite ti pomozu. Drzim palce.

Tak to niesi sama. Ja som to riesila s logopedom a ten ma odporucil ku psichologicke. Mam uz tridsat rokov a nikdy som to neolutovala. Velmi mi pomohli. To chce odvahu a hlavne vela trpezlivosti. Ver mi! Pa!