Dobry den, chcem sa opytat, ci sa da vyliecit mierna zajakavost, ktorou trpim uz dlhe roky (cca. 12 rokov). Nikdy som nebola liecena aj doma sme ten problem skor obchadzali a nikdy sa o nom moc nerozpravali, problem je ze rozpravam rychlo, hltam slova alebo slabiky a na zaciatku slov sa zajakavam. Cely zivot to bol pre mna obrovsky problem, najma v skole a medzi ludmi, bala som sa co i len prehovorit. Ked som skoncia skolu, problem sa len zhorsil, kedze som bola nutena najst si pracu a vlastne postavit sa na vlastne nohy, preto som mala aj mam problem najst si pracu a pod. “Vdaka” tomu stresu som zacala mat stavy uzkosti a panicke ataky, kedze som v neustalom napati, ked mam s niekym hovorit, vzdy si to vyzaduje velku sustredenost, casto obmienam slova, ktore sa mi lahsie vyslovuju … atd. Chcem sa opytat, ci sa to da liecit a aky by bol najlepsi postup. Dakujem.
Skus konzultovat s logopedom a svoje uzkosti so psychologom. Urcite ti pomozu. Drzim palce.
Tak to niesi sama. Ja som to riesila s logopedom a ten ma odporucil ku psichologicke. Mam uz tridsat rokov a nikdy som to neolutovala. Velmi mi pomohli. To chce odvahu a hlavne vela trpezlivosti. Ver mi! Pa!