Zaľahnuté ucho

Moja mama to mala tiež - môže to byť niečo “zabudnuté” v uchu. Mama tam mala zabudnutú vatu v ušiach. Vypláchla si to vodou cez injekčnú striekačku (bez ihly). A na asi 5x vypadla aj tá zabudnutá vata.

Vzdy po prebudeni mam zalahnute v uchu a citim v nom teplo, ktore do hodiny odoznie. Pri smrkani mi v nom puka a hlien mi zacina stekat do krku. Je to neprijemny pocit, a nic nevysmrkam. Nos mam cisty a priechodny.

Ja som mala ten isty problem dnes rano a tiez nic nefungovalo. Prestalo to, ked som si vysmrkala nos (hoci mi nebolo treba).

Dakujem. Pomohlo na 80 percent. Uvidim co dalej bude.

Máš lat. Cerumen obturans, to ti musí odstrániť doktor a myslím, že jediným riešením je výplach, nebolí, ale je nepríjemný.

Ja som to mal tiež, zájdi k úšnému a neboj, niekedy sa to prepichovalo, ale teraz sa to rieši antibiotikami. Odporúčam.

Ahojte, dnes som bola u ušnej po 10 dňoch, čo som mala zaľahnuté v uchu. Diagnoza: upchaté ušným mazom. Výplach nepomohol, predpísala kvapky. Aktuálne, mi v pravom uchu hučí a žiadne uvoľnenie nepociťujem. V piatok idem na kontrolu. Prosím, čo ma čaká, ak sa maz neuvoľní a nevypláchne? Môžem mať nejaké následky na sluchu do budúcnosti? Najhoršie je, že profesionálne hrám na husle a je to veľmi nepríjemná situácia. Ďakujem, s pozdravom.

Niekedy? No skúste ísť vo Vranove k lekárovi, bol som tam pred rokom a keď mi pichol do ucha, myslela som, že ho zabijem, teraz sa mi to stalo zas a bojím sa ísť zas, ale asi pôjdem a budem tvrdiť, že je aj iná cesta.

Koľko stoja také sviečky?

Tak odpoved na toto zaujima aj mna, lebo moj manzel ma nieco podobne. Bojim sa, ze ohluchne, lebo aj zamestnanie ma hlucne a musi si davat pozor na sluch. No a nedavno, ked sme boli pri vode, tak sa mu zas stalo, ze skoro nic nepocul na usi. Ak ti poslali nejaku dobru radu, prosim odpovedz. Dakujem.

Dobrý deň. Mám 12 rokov a bola som doma na chorej asi 2 týždne. No včera som normálne sedela pri telke a zničoho nič mi zaľahlo ucho. Doktorka mi dala kvapky, ale ja sa bojím ich používať. Čo mám robiť? Bojím sa ísť na ušné.

Ahoj, ak sa bojíš ísť na ušné, tak začni používať tie kvapky od doktorky, leb okeď sa ti to ucho poriadne zapáli, tak tam budeš musieť ísť a to sa ti nebude pozdávať.

Ľudkovia, nebláznite. Výplach ucha nebolí, je to v pohode. Prepichovanie bolí ako šlak! Raz mi to robili v detstve, pamätám si to do teraz. Som po nádche a zalahuje mi v uchu, obávam sa, že mi to budú robiť opäť! Strašné. Ale dúfam, že postačí len výplach.

Viem čo je bolest ucha, ja so mal chrípku a som vstal ráno a potom som nepočuval na prave ucho nič aš do teras ked možte na mi napište na fb Mário Ferko A NA POKECI KED NIEKTO MáTE TAK majki33819 MáM… PAPPA

Čo robit ak som bol na diskotéke a to tam prehnali s hlasom a teraz nwm či nemam náhodou niečo s bubienkom pretože mi strašné píska v ušiach a v pravom tak že naňho slabšie počujem či to prejde alebo čo za radu dakujem.

Ak chlap prestane dobre počuť, treba ísť dať si vyšetriť prostatu, súvisí to spolu.

Ahoj aj mne 12 mala som často zalahnute v ušiach a tak ma rodičia zobrali k ušnej musela som ísť na operáciu
prepichli mi aby my stade vytieklo to sktorehu zalahava v ušiach dali do ucha kde som mala zalahnute trubičku a po roku som prišla zas na operaciu aby mi ju vybrali odvtedy ked mi zalahne nič nerobim same mi odlahne vačšinou mi zalahava ked ideme cez hory a ked skačem alebo som pod vodou preto radim choj k ušnej a neboj oni ti pomožu tak ako pomohli mne

Lenka, ďakujem, pomohol tvoj spôsob!

Ahojte, raz ráno som si čistila ucho vatičkou, mala som pocit, že mi tam niečo prasklo, ale len nachvílku. Zaľahlo mi tam ale na tretí deň mi to nejako prešlo. Dnes ráno sa zobudim a mám presne to isté zaľahnuté ucho akokeby som v ňom mala prst. Skúsila som sa podľa vašich rád zadržať dych ale pomohlo iba z časti. Zrazu som si kíchla a je to lepšie. Ale ešte to nieje ten pocit, že počujem tiptop. Skúsim doma nájsť nejaké kvapky, ak ss podarí a dám vám vedieť či zabrali. Ale chcem sa spýtať… Môžem počúvať hudbu cez slúchadla? Pekný deň a nech Vám to rýchlo prejde :slight_smile: (:

Zdravim chcem sa spytat 11 dni mam zaliahnute v obydvoch ušiach ale brutalne silno skoro nič nepočujem (ide mi to na nervy už) a dokonca mi aj piska tam bol som u ušneho mi predpisal kvapky nasivin a tabletky aerinaze mi povedal že mam silny zapal potim sa každy den pod paplonom pijem čaje fukam nos aťd… a nepomaha mi to. Neviem čo už mam robit ako dlho to trva ? Dakujem pekne ak mi dade radu nejaku budem nesmierne vďačny ešte raz dakujem