Zápal žalúdka

Bol mi diagnostikovaný zápal žalúdka - chronická pangastritída. Chcem sa opýtať aký je rozdiel medzi gastritídou a pangastritídou? Nikde sa nepíše o pangastritíde. Dá sa úplne vyliečiť chronická pangastritída? Užívam Lanzul druhý mesiac. Ďakujem za každú odpoveď.

Choď na stránku www.edusan.sk - je tam rubrika “Mám problém” v ktorej radia aj odbroní lekári. Napíš tam svoju otázku, popíš presne svoj problém - určite Ti odpovedia:) Toto som Ti tam našla:

Pri pangastritíde by mala byť už apriori znížená tvorba žalúdkovej kyseliny, a preto sa liečba na jej zníženie v tomto prípade neodporúča, skôr sa uplatňujú postupy na zvýšenie tvorby žalúdkovej kyseliny, ak sa dokáže, že jej produkcia je znížená. Chronická atrofická pangastritída podlieha tzv. dispenzarizácií, sú potrebné gastroskopické kontroly s biopsiou podľa závažnosti atrofie 1 x za 12 až 24 mesiacov.
Ale radšej sa spýtaj nanovo!

Při pangastritídě - nedostatečných žaludečních šťávách se doporučuje čaj z 50g repík + 50g skorocel + 100g ľubovník + 50g jablčník + 30g květ nechtíku + 30g semeno kôpor + 30g mäta piepor. + 10g fenikel. Dvě lžíce směsi na 600 ml, macerovat 30 minut a pít 4x denně 150 ml 20 minut před jídlem a večer před spánkem. Dále pak pít neslazené nápoje, vyhýbat se studenému pivu a alkoholu. Jíst pomalu a stravu dobře žvýkat. Vhodné jsou i borůvky, maliny, hroznové víno, jahody a rajská jablíčka.

Zdravím. Mám zápal žalúdka už dlhé roky, a časom som zistila že sa s tým musí človek zžiť, pretože táto choroba sa asi nedá nikdy celkom vyliečiť. Skúšala som všetko kto mi čo poradil, surové zemiaky, škoricu, zázvor. Naposledy kúpeľ žalúdka. Mám dojem, že toto zatiaľ bola najlepšia rada. Na chvíľu to poľavilo. Mám už 59 rokov a teším sa z každého dňa, keď sa najem a nič mňa nebolí.