Dobrý deň, mala som tiež problém so zatekaním hlienov. Lieky na alergiu mi nepomáhali, chlamýdie ani plieseň mi nezistili. Vždy, keď som išla večer spať, hlieny mi stekali dolu hrdlom a veľmi som sa rozkašlala. Cez deň som tiež kašlala z hlienov. Keďže často chodím do čajovne, pani predavačka mi poradila, aby som vyskúšala mumio, vraj je to dobrý protialergén, ale že lieky na alergiu mám vysadiť - aj tak mi nepomáhali. Okrem toho som si robila po litri čaju denne z vicacory - kôry, tá je silnejšia a z angeliky čínskej - tá má aj protipliesňový účinok. Vilcacora je dobrá na zápaly rôzneho druhu. Tieto tri vecičky som užívala najmenej tri mesiace a potom som si všimla, že moje hlieny sa strácajú. Dnes užívam múmio, vilcacoru a angeliku čínsku už dlhodobo, niekedy s týždňovými prestávkami, ale kašeľ a hlieny sú preč a ja môžem pokojne zaspávať bez toho, aby ma niečo dráždilo v hrdle. Preto odporúčam každému na vyskúšanie, nič tým nepokazíte, sú to len bylinky. Múmio som mala v tobolkách a bolo do zlatista. Počula som, že čierne tabletky majú ešte väčší účinok, ale mne pomáha aj takéto.
Tých problémov môže byť viacej
Ahojte. Zrejme mam podobny problem a tiez sa s vami podelim o moje , zazitky,. Zaujimali by ma blizsie aj Vase prejavy. U mna sa to prejavuje tak, ze akoby som mal nieco v hrdle, niekde na hlasivkach ale nie je to klasika hlien ako ked som chory. Mozem kaslat kolko chcem, nikdy nic poriadne nevykaslem. Moj laicky pohlad na to je ako by som mal nejake huste lepidlo na hlasivkach. Skor sa to snazim dostat z krku takym, hmkanim,. Najviac sa to prejavuje po jedle. Alergiu mi nezistili na jedlo ziadnu. Iba klasika. Prach a roztoce nic extra silne. Bol som na gastre. Mam reflux. Nasadili dve nolpazy co by uz kyselinu mali tlmit. Nepomohlo. Tabletky na alergiu som bral vselijake, tiez nepomohly. Bol som na endomrinologii. Ok. Krvne testy a vytery mam tiez uz hocijake za sebou. Bol som na CT a nasledne s CT som isiel ku krcnemu. Ten mi zistil ze mam polipy a cisty v nose, upchate dutiny a vybocenu prepazku. Tak som sa dal na operaciu. Teraz som mesiac po. Nos mam cisty ako novorodenec. Rano uz nesmrkam a mam pocit ze v tomto smere mi to pomohlo. No s hrdlom to pokracuje dalej. Doktor povedl ze mam este pockat. ze uplne zahojenie je tri mesiace. tak uvidime. Ked sa to nezlepsi odporuca mi poriadne vysetrenie na alergologii, na jedlo atd. A este plucne. Je tu niekto u Vas co ten problem uz vyriesil?
Rovnaký problem mám aj ja, vyše 20 rokov. Za tie roky som absolvoval množstvo rôznych odberov, vyšetrení, ORL, alerkologických a neviem akých ďalších. Vybrali mi mandle, atď. Všetko bezvýsledne, diagnóza: chronický zápal nosohltanu. Príčinu nenašli, pravdepodobne prehnaná autoimunita v dôsledku znečisteného ovzdušia.
Na základe dlhoročných pokusov o liečbu môžem povedať, že najlepšie výsledky v liečbe mám: obmedziť, resp. vylúčiť úplne kraské mlieko a výrobky z neho (zahlieňuje), výplachy nosa ráno hypertonickým sprejom Physiomer (oranžový) cez obe dierky, 2x denne kvapky Sinupret na odhlienenie (ráno a večer po 40 kvapiek). Nie je to liečba, ale pomáha výrazne zredukovať množstvo hlienu. Úplne bez hlienu som iba na dovolenkách pri mori, kde plávam pod vodou tak, aby sa mi prepláchli nosné dutiny. Po návrate z dovolenky je to vždy návrat k pôvodnémuu stavu.
Ak sa smiem spýtať, tak to len si obmedzil čisto kravské mlieko, či aj iné mliečne výrobky, ktoré sú neni vyrobené z kravského mlieka? A čo ešte pomáha na to okrem obmedzenia mlieka? Môj švagor to má a nevie čo má robiť, už je z toho zúfalý.
Treba obmedziť predovšetkým kravské mlieko, ale odporúčam sa vyhnúť aj konzumácii jogurtov z neho. Maslo a tvrdé syry ma až tak nezahlieňujú, takže ich konzumujem, ale striedam s ovčími a kozími syrmi.
Hmm to ma nikdy nenapadlo. Budem to musiet vyskusat lebo dcerka s tym ma dost casto problemy a lieky nam vobec nezaberaju a radsej by som sla nejakou prírodnou cestou. Vyskusam a dam vediet…
Tak ďakujem za radu, odkážem mu. Dúfam, že mu to pomôže, lebo začína byť z toho nervózny. Myslíš si, že každému, kto má zo zahlieňovaním problém vadia výrobky z kravského mlieka?
Dobry den , tiez mam takyto problem , mam to uz X rokov , zvykol som si na to ze to je nieco normalne co ma asi kazdi . Ale neni ,stale mi to steka do hrdla asi aj dalej ,tym padom mam pocit ze sa mi tazsie dycha a aj niekedy rozprava . Dost obmedzujuce . Co som sa ja dopatral je to nadmerny hlien . Hlien (nadmerny) vo vseobecnosti je pricina vsetkych chorob . Niekto ho ma v nose , niekto v plucach atd atd , je to zanesenie zapal ktory sa ti neustale usadza. Pricina je samozrejme strava .
Ludia si neuvedomuju ze aj skroby su velmi skodlive a hlienotrovrne . Vsetci vieme ze mlieko zahlienuje ale vieme aj naprilad ze taka RYZA je estremne hlienotvorna ,take lepidlo co sa usadza ? Neni to lahke ale treba sa vyhnut UPLNE masu , skrobom , mlieku , syrom , vajicka hlavne ! Spravit si uplne detox , ktory zahrna posty a ovovcne smoothie , pre niekoho to bude najztazsie obdobie , zalezi od rozsahu zanesenia cloveka . Ked sa hlien uvolnuje to krvi a cisti ,clovek sa citi velmi zle . Jednoducho detox . Mam za sebou niekolko 3 dnovych postov , a je to lepsie . Ten hlien mi pride ze neni taky husty . Momentalne som dal 3 dni a pokracujem dalsich 9 dni na ovocnych smoothie najlepsie grapy , hrozno , pomarance , limentky. Citim ako moje telo sa cisti ,velmi som slaby malatny , ale vydrzim . Ten hlien je lepsi ,a lepsi ale stale ho tam mam a steka . Mam objednany NETI POT s tym si budem preplachovat 2 krat denne cele nosne vsetko . Plus je super ZIHLAVA , treba si teraz nazbierat a robit si silne velmsi silne caje ! ZIHLAVA je superpotravina ale to vam v TV nepovedia ani v casopise , radsej vam budu tlacit do hlavy ze skrobovity spenat je najzdravsi , treba kupovat . To co sa deje vo svete je jedno velke klamstvo , treba sa zobudit . Odporucam precitat BEZHLIENOVA DIETA od Arnolda Ehreta , plus si nastudovat , kto bol Dr. Sebi . Obi dvaja samorzrejme zahadna smrt .
Toho hlienu sa treba zbavit , my to mame v nose a steka to . Ak sa toho zbavim ,co urcite ano , ( aj keby som si mal dat 40 dnovy post na vode ) , tak dam vedet info .
PS. Zabudnite na synteticke vitaminy , na lekarov a ich " lieky " , nic z toho nepatri do ludskeho tela . Priroda nam dala lieky na vsetko , len je treba sa tomu venovat a ne pozerat Markizu Jojku . Nechapem ludi ktori si davaju antibiotika alebo ockovania . Naozaj nechapem a lutujem ich nevedomost
Zdravim ta. Mam taky isty peoblem momentalne co tu vsetci pisu. 3x som chory a mam zlte - hnede hlieny. Aj z nosa aj z hrdla. Potom mi to preslo z nasonax spreju do nosa a Aerinaze tabletkam peori zapalu nosnym dutinam.ale vratilo sa mi to zase po 2 tyzdnoch v praci. Obavam sa ze to bude nejaky polip. A chcem sa ta spytat ze ci si stale v pohode s tym nosom od operqcie ? Lebo taltiez mam zwvraj prepazku zlu.dakuj za odpoved ahoj
Tak od operacie sa zmenilo to ze sa mi vratili prejavy alergie ( co som rok po operacii nemal) ale co sa tyka nosa, tak je to lepsie ako pred, nadchu zvladam lepsie, momentalne som sa dal na vakciny u alergologa, kedze som alergicky na roztoce, tak som si povedal ze to skusim. V kazdom pripade, problem koli ktoremu to cele riesim nadalej pretrvava ( hlien v hrdle ) . To s tym jedlom moze byt pravda, ked som mal raz zaludocne problemy a nemohol som jest tak som mal pocit ze moj problem na tyzden zmizol.
Ja mám tiež podobný problém, zatekajú mi hlieny z nosa (nosohltan) do hrdla už asi 15 rokov a mal som krivú prepáźku. Najhoršie je to ráno, musím ich vykašliať, niekedy sú také dožlta, niekedy len husté priezračné. Cez deň cítim ako stekajú dole. Hlieny som nechal tak, ale šiel som na operáciu s prepážkou asi 4 roky dozadu. Bol som asi dvakrát na kontrolu, prepážka bola v pohode, ale nejako som rozdiel necítil a hlieny pretrvali. Tohto roku som sa rozhodol s hlienami niečo robiť, tak som šiel na ORL, kde doktorka povedala, že e vidí hnis, takže podľa nej to bola hnisavá angína, hoci si osobne myslím, že to nebolo to. Tak som dostal antibiotika a dala tiež kvapky a tabletky na alergiu (okrem toho v nose našla aj puklinky z ktorých sa mi niekoľo posledných rokoch často robili veľké chrastičky. To ale zrejme s hlienami nemá nič spoločné). O týždeň som šiel na ORL na kontrolu, ten hnis už tam nenašla, ale hovorím jej, že tie hlieny sú stále, tak ma poslala na alergologiu. Tam mi robili klasické testy, žiadna alergia (v detstve som mal na buriny a prach, ale bral som vakciny tak zrejme zabralo) potom alergolog nechal urobit krvne testy a tam vysla alergia na roztoce. Vysvetloval, ze tie roztoce nie sú príčinou hlienov. Alergická reakcia na roztoce by sa maia prejaviť svrbením, a povedal, ze nevie prečo mám hlieny. Najprv mi dal sprej dymista. Myslím, ze to trocha zmiernili, že ich je ráno trocha menej, ale stále sú. Tak som mu toto povedal tak odporúčil vakcíny, že isto pomôžu, tak som mesiac chodil. Po tých vakcínach však rozdiel necítim a ďalej neviem čo robitť.