Zdravotníci podávali výpovede, nemocniciam vraj hrozí kolaps

V priebehu štvrtka 29.09.2011 malo k 1. októbru podať výpoveď 2411 lekárov z celkom 34 slovenských nemocníc



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/10942-zdravotnici-podavali-vypovede-nemocniciam-vraj-hrozi-kolaps

Šikovní už sú dávno v zahraničí, o tých neprídeme a zvyšok - neviem čo chcú robiť, ale ako nezamestnaní vysokoškoláci na podpore sa asi lepšie nebudú mať. Nie aby ste boli radi, že v dnešnej dobe máte aspoň také platy, ako máte, ešte ste nenažraní, čo je škoda, lebo doba je zlá a teraz naozaj nie je z čoho, jedu vec viem isto, ak vám naozaj palaty zvýšia, tak to bude len vynútené svinstvo na úkor daňových poplatníkov a na úkor pacienta. Radšej ste mali sadnúť za stôl ako odborníci a navrhnúť vláde, ako sa dá ušetriť viac peňazí takým spôsobom, aby sa predpisovalo menej zbytočných a drahý liekov, nefinancovali prestavby nemocníc, ktoré to nepotrebujú, zrušili dodávky služieb a tovarov, ktoré sú iba biznis kamarátov a známych riaditeľov nemocníc, mali ste pomôcť zaviesť poriadok a ušetrené peniaze podmieniť zákonom, aby boli presmerované na vaše platy, tam by sa teraz vaša odbornosť hodila veru, bez lekárov to nejde - vy viete najlepšie, kde sa šetriť dá. To by ste však už asi museli na úkor vyššieho platu prestať chodiť na dovolenky a kongresy za odmenu za predpisovanie liekov a museli by riaditelia nemocníc a politici prestať zdierať nemocnice na predražených zakázkach a tendroch, takže to nie je v nikoho záujme. Ale ja ako vysokoškolsky vzdelaný občan, ktorý celý život pracuje a odvádza odvody do štátu, vychoval dve deti a snažím sa prežiť takéto nátlaky a žobranie nepodporujem a vôbec mi vás nie je ľúto, nemáte podporu moju ani mojej rodiny a hanba vám, hanbu robíte aj Slovensku.

A rada pre tých lekárov, ktorých sa to netýka a nie sú leniví pracovať - tí čo môžete a viete jazyky, chodte do zahraničia, ostatní - pracujte pilne, robte svoju prácu poctivo a bude zarábať dosť, ľudia si vás budú vážiť, vaši nenažraní kolegovia dajú výpovede, takže bude aj na zvyšovanie platov a keď nie, nespoliehajte sa na štát, založte si súkromnú ambulanciu, pacientov bude viac a viac, starých ľudí pribúda, poctivou prácou si vybudujete klientelu, ktorú si udržíte a poisťovňa radšej preplatí vykon vám, ako neefektivnej štátnej nemocnici.

Skuste radsej zmenit system na ucinnejsi, nech ostava v zdravotnictve to, co sa na odvodoch zo ZP vyberie a nech co sa usetri ide na vase platy, ale nevymyslajte s vypovedami, ved je to detinske, ked ste strajkovali v roku 2007, tak som mal sympatie, ale teraz po tom, co som bol par krat hospitalizovany si nemyslim, ze si nejaky lekar zasluzi cent naviac, ani sestra. Maju tazku nedocenenu pracu, ale je ich tam vela a lenivych, nevychovanych, treba to preriedit, optimalizovat, videl som ako to funguje v zahranici a neda sa to porovnavat, co sa tyka obsluhy aj pristupu a vysledkov liecby. Tu si stale sestricky myslie, ze su nejake dolezite osoby, lekari si myslia, ze pacient ma byt ticho a nic sa nema pytat a upratovacka si mysli, ze metla je na lietanie a okrasu.